Riscurile la care sunt expuse persoanele care mananca la birou. Una din patru nu respecta regulile de igiena
Cei care mananca la birou sunt supusi unui risc mare de infectare. Un studiu recent arata ca una din patru persoane nu respecta regulile de igiena personala.
Cum germenii si microbii umbla cu o viteza foarte mare si traiesc in medii care favorizeaza inmultirea lor, un studiu recent scoate la iveala cat de periculos este mancatul la birou, scrie Daily Mail.
Din lipsa de timp, in fata monitorului si a tastaturii, multi oameni obisnuiesc sa serveasca fie micul dejun, fie pranzul, ori, uneori, cina. Acestui fapt i se adauga si statistica potrivit careia, una din patru persoane nu foloseste produsele de igiena personala in mod corespunzator.
“Daca mergi la toaleta si nu asezi capacul, atunci cand tragi apa, germenii din vas vor fi raspanditi in incapere, inclusiv pe maini sau haine. Asta inseamna ca ei se vor raspandi mai apoi pe birou, pe tastatura si in mediul in care fiecare isi desfasoara activitatea”, explica Lisa Ackerley, doctor in cadrul Autoritatii Regala de Sanatate Publica din Marea Britanie.
Potrivit cercetarilor efectuate, dupa o astfel de experienta, pe maini se aduna peste 200 de milioane de bacterii pe metru patrat, invizibile, care pot fi transportate intr-o cladire intreaga.
“De-a lungul zilei poti aduna toate aceste bacterii, iar cand te hotarasti sa mananci, fara sa iti spele mainile inainte, atunci bacteriile sunt transferate la gura, si odata cu mancarea in organism”, a mai adaugat doctorul Lisa Ackerley.
Printre metodele eficiente de a te feri de bacterii se regasesc spalatul mainilor si uscarea lor, dar si folosirea unui gel antibacterian.