Ce variante au femeile să-și refacă silueta după naștere. Sport, dietă sau operații estetice?

Ultima actualizare: 06-10-2019 11:51

Americanii spun că, atunci când ești întrebat câți copiii ai, trebuie "să-ți numeri bucuriile". Realist vorbind, după o naștere sunt însă și multe schimbări neașteptate.

După o uriașă furtună de hormoni prin care trece femeia, ne concentrăm astăzi pe ce se întâmplă atunci când copilul are deja câteva luni. Este momentul optim că mama să facă, din nou, din felul în care se simte, arată și se îngrijește, o prioritate.

Pentru a rezolva anumite probleme există o aplicație! Pentru altele, răspunsul e un abonament la sala de sport sau o intervenție chirurgicală.

Adriana Stere: “Se spune că de 9 luni are nevoie corpul unei femei că să pregătească venirea unui bebeluș. Și că tot după un interval de 9 luni ar trebui să revină la formă inițială. Doar că această limita e una arbitrară și nu este nicio problema dacă după acest interval femeia nu are kilogramele dinainte de sarcină. Însă pentru psihicul ei este foarte important să se simtă bine și să fie în formă. Iar pentru asta sunt două soluții.”

Sala și bisturiul. În mare măsură, alegerea depinde de materialul clientei. În varianta "sport", mai ales după o naștere naturală, recuperarea proporțiilor și a greutății poate dura doar câteva săptămâni. Însă puține femei se încadrează în acest scenariu perfect.

Gabriel Toncean, președintele Federației de Culturism și Fitness: “Mergem pe multă mobilitate, pentru că de asta au nevoie ele. Exerciții care să le aducă o stare de lejeritate, nicidecum de oboseală sau să le forțăm să le aducă o hemoragie sau ceva în detrimentul corpului lor. Trebuie să te raportezi la alimentația pe care a avut-o, la oboseala pe care a acumulat-o.”

Nașterea prin cezariană implică mai multe precauții, înainte de a trece, sub supreavegherea unui antrenor, la exerciții de tonifiere. Vorbim de o intervenție amplă, în care țesuturile au nevoie de două-trei luni pentru vindecare completă.

Oricum, sunt situații în care modificările corporale de după sarcină nu pot fi rezolvate nici prin sport, nici prin dietă. Vorbim de exemplu despre diastază, adică separarea mușchilor abdominali. Și despre lăsarea sânilor, numită ptoză. Atenție, trebuie să treacă cel puțin 6 luni de la încheierea alăptării, înainte ca tânăra mamă să ia în calcul o intervenție de remediere a problemei.

Dr. Nemer Kamal, chirurg plastician: “Sfatul meu e să încerce să ajungă la greutatea pe care și-o doresc, după care să vină să se opereze la sân. Putem folosi implantul mamar sau fără implant mamar.”

Rareori augmentarea sânilor e de ajuns. De regulă, e necesar un lifting, adică o ridicare a sânilor. Se face cu o așa zisă "cicatrice în ancoră", care ajunge, după câteva luni, abia sesizabilă. Operația poate avea efecte spectaculoase, atunci când pacienta respectă restricțiile și indicațiile medicului. Să nu facă efort. Susținerea celor apropiați e esențială!

Dr. Nemer Kamal, chirurg plastician: “Să fie cineva care să le acorde ajutor măcar o lună jumate-două după această intervenție. Contează foarte mult pentru recuperare, pentru poziția sânilor. Bineînțeles, vindecarea ține mult de pacient, cicatrizarea la fel. Din păcate, nu se poate reinterveni imediat, dacă un sân e un pic mai jos, unul mai sus. Trebuie cel puțin 6 luni ca acele țesuturi să-și revină.

E de știut că, spre deosebire un implant simplu, ridicarea nu mai permite alăptarea, decât în condițîi speciale. Chirurgul va informa pacienta despre acest fapt și ii va cere să își supravegheze și alimentația.

Așadar, sosirea copilului implică o aterizare forțată nu pentru noul venit, ci pentru mamă, nevoită să accepte, relativ brusc, o imagine de sine schimbată, un alt ritm de viață și chiar o altă dinamică hormonală, uneori total diferită de cea dinainte. Pentru această problemă, există o aplicație! Sau chiar mai multe. Acestea păstrează, într-un fel de registru, informații legate de ciclicitatea lunară, și prezic destul de precis când are loc ovulația, și implicit nivelul fertilității pentru perioada fixată.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO