Ce efect au, de fapt, medicamentele si plasturii cu nicotina in cazul celor care vor sa se lase de fumat


Ultimul update: Joi 18 Mai 2017 06:59
Data publicarii: Luni 15 Mai 2017 11:12
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

Medicamente cu sau fara nicotina va vin in ajutor daca vreti sa renuntati la fumat. Ca sa fie eficiente, e nevoie de prescriptie medicala, in functie de gradul dumneavoastra de depedenta.

Plasturii pentru fumat nu sunt deloc grozavi. Tigarile fara nicotina? "Ajuta" la fel de mult. Deloc, adica. Si totusi, in farmacii se gasesc multe astfel de produse pentru dependenti.

Medicii sunt de parere ca, fara consiliere de specialiatate, un fumator nu se va lasa cu una cu doua. Si apoi, metodele invocate mai devreme sunt cu atat mai inutile, cu cat dependenta propriu-zisa apare la concentratii diferite de la un impatimit la altul.

"Vreau sa ma las de fumat!" Va ajuta medicamentele fara nicotina, care inhiba receptorii pentru nicotina. Fara receptori nu mai exista placerea substantei. Tratamentul dureaza intre 2 si 3 luni. Si se ia doar cu prescriptie medicala.

Farmaciile sunt pline insa de medicamente care contin nicotina – plasturi, inhalatoare, guma de mestecat. Se vand la liber.

Dr. Magdalena Ciobanu, medic primar pneumolog: "Tratamentele care contin nicotina se elibereaza de la farmacie, fara reteta, motiv pentru care marea majoritate a romanilor au luat acest medicament necorespunzator. Nu si-au facut efectul."

Ca sa fie eficiente, guma, plasturii si inhalerele cu nicotina se adminstreaza in doza corecta, in timp corect pentru ca sunt medicamente. Si se adminstrza de catre medic, in functie de gradul de dependenta de nicotina al pacientului.

Dupa ce v-ati lasat de tigari, tot psiholgii spun ca peste 90% dintre oameni experimenteaza euforia. Se numeste iluzia controlului. Si daca va vine ideea sa mai trageti un fum din cind in cind, de dragul vremurilor trecute, retineti ca veti reactiva receptorii pe nicotina instantaneu. Si toate eforturile au fost in zadar. Asa ca psihologul e primul la care trebuie sa apelati atunci cind va vine ideea.

Apoi urmeaza medicamentele, cu sau fara nicotina, administrate obligatoriu de catre medic. Gasiti medici specializati si orice sfat corect la telverde: 0800 878 673.

Sfaturi pentru persoanele care vor sa se lase de fumat, dar nu reusesc. Ce trebuie sa faca prima data
Misterul barbatului de pe pachetele de tigari. 60 de oameni sustin ca e o ruda, iar un roman vrea despagubiri 1.000.000 EURO