Ce efect au, de fapt, medicamentele si plasturii cu nicotina in cazul celor care vor sa se lase de fumat
Medicamente cu sau fara nicotina va vin in ajutor daca vreti sa renuntati la fumat. Ca sa fie eficiente, e nevoie de prescriptie medicala, in functie de gradul dumneavoastra de depedenta.
Plasturii pentru fumat nu sunt deloc grozavi. Tigarile fara nicotina? "Ajuta" la fel de mult. Deloc, adica. Si totusi, in farmacii se gasesc multe astfel de produse pentru dependenti.
Medicii sunt de parere ca, fara consiliere de specialiatate, un fumator nu se va lasa cu una cu doua. Si apoi, metodele invocate mai devreme sunt cu atat mai inutile, cu cat dependenta propriu-zisa apare la concentratii diferite de la un impatimit la altul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Vreau sa ma las de fumat!" Va ajuta medicamentele fara nicotina, care inhiba receptorii pentru nicotina. Fara receptori nu mai exista placerea substantei. Tratamentul dureaza intre 2 si 3 luni. Si se ia doar cu prescriptie medicala.
Farmaciile sunt pline insa de medicamente care contin nicotina – plasturi, inhalatoare, guma de mestecat. Se vand la liber.
Dr. Magdalena Ciobanu, medic primar pneumolog: "Tratamentele care contin nicotina se elibereaza de la farmacie, fara reteta, motiv pentru care marea majoritate a romanilor au luat acest medicament necorespunzator. Nu si-au facut efectul."
Ca sa fie eficiente, guma, plasturii si inhalerele cu nicotina se adminstreaza in doza corecta, in timp corect pentru ca sunt medicamente. Si se adminstrza de catre medic, in functie de gradul de dependenta de nicotina al pacientului.
Dupa ce v-ati lasat de tigari, tot psiholgii spun ca peste 90% dintre oameni experimenteaza euforia. Se numeste iluzia controlului. Si daca va vine ideea sa mai trageti un fum din cind in cind, de dragul vremurilor trecute, retineti ca veti reactiva receptorii pe nicotina instantaneu. Si toate eforturile au fost in zadar. Asa ca psihologul e primul la care trebuie sa apelati atunci cind va vine ideea.
Apoi urmeaza medicamentele, cu sau fara nicotina, administrate obligatoriu de catre medic. Gasiti medici specializati si orice sfat corect la telverde: 0800 878 673.