Cat de periculos este parul de pisica pentru bebelusi. Recomandarile medicilor alergologi
Ce facem cu pisica daca asteptam un bebelus? Este o intrebare frecventa adresata alergologilor. Si la ce trebuie sa ne gandim daca micutii insista sa aduca acasa animalute?
Aveti o pisica si va pregatiti sa aveti un bebelus? Parul felinei este cel mai agresiv alergen respirator cunoscut. In plus, cateva fire de par lipite de haine pot determina o criza alergica.
"Daca parintii sunt perfect sanatosi si animalul exista in casa este bine sa lasam copilul cu animalul in casa si fara pauze", spune dr. Violeta Perlea.
Asadar, pastrati animalul de companie de la inceput si pe toata perioada copilariei. Daca la un moment dat renuntati la acesta si, dupa un timp, luati un altul, situatia poate deveni periculoasa.
"Aceste pauze nu fac decat sa amplifice un raspuns imun si sa declanseze mai degraba o alergie decat daca am pastra constant animalul pe tot parcursul timpului", spun medicii.
Daca insa parintii sau bunicii au teren alergic, exista pana la 70% riscuri ca bebelusul sa mosteneasca materialul genetic care predispune la alegii.
In cele mai multe cazuri, alergiile respiratorii se manifesta dupa varsta de 2 ani. Atunci apar reactiile puternice la parul de animale, polen, la acarienii din praful de casa si mucegaiuri. Cele mai frecvente alergii sunt declasante de praf. Daca ati primit deja un astfel de diagnostic si aveti animale de companie, simptomele se pot amplifica. Iata explicatia.
"Acarienii se hranesc cu epitelii de om de animale. Aceste animale de companie favorizeaza ca mediu de cultura pentru acarieni".
Daca sunteti diagnosticati cu alergie la parul de pisica, spre exemplu, tineti cont de un aspect.
Daca sunteti sensibili la parul animalelor de companie, imunoterapia creste toleranta la acesti alergeni. Este vorba de un tratament care se face minimum 3 ani.