Cât de periculoase sunt de fapt medicamentele naturiste. Ceaiul de sunătoare, toxic

×
Codul embed a fost copiat

Aveţi o problemă de sănătate? Oricare ar fi aceasta, apelaţi la sfat medical pentru un diagnostic corect. Şi nu la prima farmacie naturistă. Este sfatul specialiştilor din toată lumea.

Din plante provine o mare parte din substanţele active integrate în medicamente.  Acestea sunt studiate, dozate şi...foarte important, testate, înainte să ajungă la noi.

Un aspect important din acest ciclu de tratament îl constituie diagnosticarea problemei de sănătate.  Aici, din păcate, ne lovim de comportamentul lunecos pe care îl adopta foarte mulţi romani.   Se simt rău, dar nu merg la medic, pentru control şi părere avizată. Ci se opresc în prima farmacie naturistă care le iese în cale.

Nu vă jucaţi cu atitudinea, care a dezvoltat o modă în ultimii ani: “Plantele îmi reduc simptomele!. Şi pot să iau orice că oricum nu îmi fac rău! Doar sunt plante”. Fără diagnostic, vă pot face rău!

Luminiţa Marinescu Medic primar dermatolog: "E mai ieftin decât medicamentul, e ceva ce ai la îndemână, toată lumea are proasta percepţie ca, dacă e din plante, nu are cum să-ţi facă rău, deşi multe dintre medicamente sunt extrase din plante şi multe sunt otrăvuri!"

Citește și
Rares Nastase
Ce ascund plicurile de ceai sau galbenelele importate. Adevarul despre produsele naturiste, ACUM, la "Romania, Te Iubesc"

Ne aflăm în sezonul infecţiilor respiratorii şi vă spunem că,  spre exemplu, ceaiul de sunătoare NU se bea în combinaţie cu antibioticele. Poate creşte toxicitatea medicamentelor.

Iar cruşinul, prezent în orice laxativ, nu se ia la întâmplare, ci la recomandare medicală. Irită mucoasa şi poate produce o agresiune maximă pentru colon. Orice simptom care vă deranjează trebuie să vă trimită la medic pentru un diagnostic.

În privinţa suplimentelor alimentare, cea mai periculoasă situaţie o găsim la pacienţii  oncologici. Efectele medicaţiei naturiste în combinaţie cu tratamentele oncologice nu sunt suficient studiate şi există riscul să facă mai mult rău. Recent, agenţia medicamentelor din SUA a lansat o avertizare privind medicaţia naturistă în oncologie în sensul că ea nu funcţionează.

Citește și...
Riscuri la pliculet: culisele produselor naturiste, intr-o ancheta
Riscuri la pliculet: culisele produselor naturiste, intr-o ancheta "Romania te Iubesc!" REPORTAJ MULTIMEDIA

Stiti ce se afla in pliculetul de ceai pe care l-ati baut ultima data? De ce miroase o crema bio atat de intens, sau cat ne ajuta un extract din galbenele importate din Egipt?

Ce ascund plicurile de ceai sau galbenelele importate. Adevarul despre produsele naturiste, ACUM, la
Ce ascund plicurile de ceai sau galbenelele importate. Adevarul despre produsele naturiste, ACUM, la "Romania, Te Iubesc"

V-ati intrebat vreodata ce ascunde pliculetul de ceai? Sau ce contin galbenelele importate din Africa si Asia? Ati incercat vreodata un macerat din lame de ras sau un antiinflamator pentru cabaline?

O tanara a renuntat sa mai spele pe cap cu sampon si balsam de un an. Cum arata parul ei dupa acest experiment
O tanara a renuntat sa mai spele pe cap cu sampon si balsam de un an. Cum arata parul ei dupa acest experiment

O tanara din Marea Britanie a decis sa nu se mai spele pe cap cu sampon si balsam. De mai bine de un an, femeia a apelat la alternative naturiste, iar rezultatele, spune ea, sunt spectaculoase.

Recomandări
"e-Estonia, model pentru viitor". Cum au ajuns elevii estonieni cei mai buni din lume. "Educația e a doua noastră religie"

Educația este foarte importantă pentru estonieni și asta se vede an de an, când elevii din această țară ies mereu pe primele locuri la testele PISA, cele care măsoară nivelul de pregătire și de înțelegere a cunoștințelor.

Un avocat şi doi oameni de afaceri, trimiși în judecată de DNA pentru trafic de influenţă privind Magistrala 5 de metrou
Un avocat şi doi oameni de afaceri, trimiși în judecată de DNA pentru trafic de influenţă privind Magistrala 5 de metrou

Un avocat şi doi oameni de afaceri au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care sunt acuzaţi de trafic de influenţă privind lucrări ce urmau să fie efectuate la Magistrala 5 de metrou. 

Un eurodeputat german critică România: „Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?”
Un eurodeputat german critică România: „Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?”

Guvernele Uniunii Europene vor vota în decembrie cu privire la aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.