Cât de periculoase sunt de fapt medicamentele naturiste. Ceaiul de sunătoare, toxic
Aveţi o problemă de sănătate? Oricare ar fi aceasta, apelaţi la sfat medical pentru un diagnostic corect. Şi nu la prima farmacie naturistă. Este sfatul specialiştilor din toată lumea.
Din plante provine o mare parte din substanţele active integrate în medicamente. Acestea sunt studiate, dozate şi...foarte important, testate, înainte să ajungă la noi.
Un aspect important din acest ciclu de tratament îl constituie diagnosticarea problemei de sănătate. Aici, din păcate, ne lovim de comportamentul lunecos pe care îl adopta foarte mulţi romani. Se simt rău, dar nu merg la medic, pentru control şi părere avizată. Ci se opresc în prima farmacie naturistă care le iese în cale.
Nu vă jucaţi cu atitudinea, care a dezvoltat o modă în ultimii ani: “Plantele îmi reduc simptomele!. Şi pot să iau orice că oricum nu îmi fac rău! Doar sunt plante”. Fără diagnostic, vă pot face rău!
Luminiţa Marinescu Medic primar dermatolog: "E mai ieftin decât medicamentul, e ceva ce ai la îndemână, toată lumea are proasta percepţie ca, dacă e din plante, nu are cum să-ţi facă rău, deşi multe dintre medicamente sunt extrase din plante şi multe sunt otrăvuri!"
Ne aflăm în sezonul infecţiilor respiratorii şi vă spunem că, spre exemplu, ceaiul de sunătoare NU se bea în combinaţie cu antibioticele. Poate creşte toxicitatea medicamentelor.
Iar cruşinul, prezent în orice laxativ, nu se ia la întâmplare, ci la recomandare medicală. Irită mucoasa şi poate produce o agresiune maximă pentru colon. Orice simptom care vă deranjează trebuie să vă trimită la medic pentru un diagnostic.
În privinţa suplimentelor alimentare, cea mai periculoasă situaţie o găsim la pacienţii oncologici. Efectele medicaţiei naturiste în combinaţie cu tratamentele oncologice nu sunt suficient studiate şi există riscul să facă mai mult rău. Recent, agenţia medicamentelor din SUA a lansat o avertizare privind medicaţia naturistă în oncologie în sensul că ea nu funcţionează.