Cât de indicat este să scoatem copiii afară în zilele geroase. Recomandările specialiștilor

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 05 Martie 2018 09:23
Categorie: CSID

Afară uitați de fularul la gură şi izolarea în casă pe vreme rea. Sunt practici care le dăunează celor mici, spun medicii. Alergologii, spre exemplu, ne încurajează să îi scoatem afară chiar şi în aceste zile friguroase.

Îmbrăcaţi corespunzător, copiii nu au de ce să se îmbolnăvească. Din contră, contactul cu aerul curat şi rece le va oferi protecţie imunitară cu bătaie lungă.

De ce copiii răcesc mai des în sezonul rece? Explicaţiile sunt multiple. În primul rând, stau predominant în interior, unde circulaţia virusurilor de la o persoană la alta e mare. În spaţiile închise, încălzirea centrală duce la uscarea excesivă a mucoaselor respiratorii. Acestea dezvolta micro-leziuni în care virusurile pot intra uşor. De aceea, recomandarea medicilor este să plimbaţi copii în aer liber, inclusiv iarna, de mai multe ori pe zi. Specialiştii sunt şi împotriva fularului. Aceasta produce condens la nivelul nasului. Şi favorizeaaa înmulțirea eventualilor germeni.

În mediu închis e mult mai periculos pentru că acolo creşte concentraţia de virusuri și mucegaiuri mai ales iarna, când aerisimm mai puţin, nu sunt curenţi de aer, se acumulează mucegaiuri care pot fi toxice şi pot să dea simptome de oboseală, astenie”, explică Brânduşa Petrutescu, medic primar alergolog.

Să stea predominant în locuinţă pentru că afară e frig. Situaţia cea mai periculoasă o găsim în cazul alergicilor şi a atopicilor. Copiii atopici au bariera hidrolipidică din piele defectă, din motive genetice. Sunt predispuşi atât la alergii cât şi la infecţii repetate.

Iar dacă cel mic e deja diagnosticat cu astm, nu îl feriţi de spaţii libere, inclusiv când e foarte frig. Vremea friguraosa nu e motiv să nu iasă în aer liber.

Aşadar, îmbrăcați-l în straturi şi ţineţi-I afară. Cât mai mult timp.

Cum se menţine în formă Iuliana Tudor.
Cum se menţine în formă Iuliana Tudor. "Perfecţiunea nu există"
stomatolog, dentist
Dinţii permanenţi încep să crească încă din viaţa uterină. Cum avem grijă de dantura copilului
Câte feluri de tumori benigne se pot forma în uter
Ce presupune implantul dentar şi care sunt cele mai bune metode pentru pacient
Cum ne dăm seama dacă avem astm. Tratamentele recomandate de specialiști
Suptul degetului și suzeta, benefice pentru bebeluși. Ce au descoperit specialiștii
Cum ajută înotul în sarcină și ce exerciții trebuie evitate
Jorje
Ce mănâncă Jorje înainte de concerte și cum se meține în formă: “Orice exces te dezechilibrează”