Carnea de melc, delicatesa-vedeta care te scapa de celulita
Perfecta pentru persoanele aflate la dieta si care isi doresc o silueta impecabila, carnea de melc, slaba in grasimi, sarata si cu o aroma intensa, este un adevarat deliciu, in special in Franta.
Desi melcii sunt o delicatesa specifica gastronomiei franceze, in ultimii ani, acestia se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare si in Marea Britanie.
Studiile au aratat ca melcii, care se hranesc in principal cu plante, au carnea foarte curata si un continut scazut de grasimi saturate (cele raspunzatoare de cresterea nivelului de colesterol din organism).
De asemenea, carnea de melc este o sursa buna de magneziu, fosfor si potasiu. Avand un continut mare de proteine si continut mic de glucide si lipide, carnea de melc este folosita la prepararea unor retete foarte gustoase, fiind recomandata si in meniurile celor care sufera de boli ale ficatului, de obezitate, contribuie la vindecarea afectiunilor pulmonare, a bronhiilor si a gatului. In plus, aminoacizii prezenti in carnea de melc, catifeleaza si favorizeaza eliminarea celulitei si a varicelor.
Nu demult, celebra Katie Holmes a recunoscut ca secretul tenului sau impecabil se datoreaza unui extract din melci.
De asemenea, in Japonia se practica terapia SPA pe baza de melci, care promite ca poate ameliora acneea si alte afectiuni ale pielii.
Mai multe detalii pe www.csid.ro.