Care este metoda corecta de preparare a unui suc natural. Trebuie neaparat sa contina nutrienti
Un suc de fructe. Iata un deliciu de la primele ore ale diminetii. Dar preparati-l corect, astfel incat sa va ofere nutrienti si nu sa se transforme intr-un dulce concentrat.
Care este sucul perfect pentru dimineata? Orice combinatie de fructe si legume, proaspat stoarse, este raspunsul corect. Conteaza doar metoda de preparare, cea care face diferenta intre un dulce concentrat si un mix savuros de vitamine.
Iubesc dulciurile si din acest motiv le consum zilnic. Prima oara, sufera ficatul, care va depozita in interiorul lui grasime.
"Ficatul nu are posibilitatea sa depoziteze glucidele, adica zaharurile, dulciurile. Si asta e legatura cumva dintre faptul ca noi nu mancam grasime, dar suntem incarcati cu grasime, noi mancam dulciuri si suntem incarcati cu grasime", prof. dr. Mircea Diculescu, sef sectie gastroenterologie.
Iar reactia este in lant: "Ficatul mobilizeaza pancreasul endocrin sa secrete mai multa insulina decat este el in stare si, treptat, pancreasul oboseste si nu mai e in stare sa secrete insulina si asta e diabetul".
Pe de alta parte, fructele si legumele contin zahar, dar diferenta fata de o prajitura este enorma.
"Vegetalele au un sistem foarte bun de depozitare, care se numeste amidon, celuloza, fibre - apare legarea celulozei de glucide, spre a sta mai bine impachetate", a mai spus medicul Diculescu.
"Fructele ar trebui consumate integral, acolo unde se poate, coaja fructului este valoaroasa prin prezenta unei cantitati mai mari de fibre, extrem de importante", a spus si dr. Serban Damian, nutritionist.
Pentru variatie insa puteti consuma si sucuri de fructe si de legume. Sunt corect preparate cele care contin si pulpa, dar si o cantitate de apa plata. Sucurile perfect filtrate inseamna tot dulciuri concentrate.
Concluzia? Un suc de mar sau de portocala valoros contine intotdeauna si coaja.
Sursa: Pro TV
Etichete: sanatate, csid, sucuri, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
13-06-2014 11:38