Bolile pe care le poate contacta o femeie prin raport sexual neprotejat

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 21 Februarie 2018 10:05
Categorie: CSID

În trompele uterine se formează celula din care va apărea ulterior un embrion. Integritatea acestora poate fi distrusă, dacă în timpul raportului dintre parteneri nu se folosește prezervativul.

Poate sună neobișnuit, însă există un motiv pentru care acest mijloc de contracepție salvează fertilitatea.

Femeile cu peste patru parteneri în decursul vieții au un risc mai mare de cancer de col uterni, sunt studii în acest în acest sens și de aceea noi le sfătuim să limiteze acest număr de parteneri și să folosească tot timpul, fără excepție, prezervativ, indiferent că-l cunosc pe bărbatul respectiv, pentru că sunt boli care sunt asimptomatice, el nu știe că poartă un anumit microb și îl transmite, iar leziunile, în general, sunt la femeie și nu la bărbat”, explică Ruxandra Dumitrescu, medic primar ginecolog.

Folosirea prezervativului la fiecare contact este singura metodă prin care aparatul genital feminin este ferit de infecții care pot degenera ulterior în cancer de col. Infecția cu HPV, în special, dar și infecții ale trompelor uterine și care nu permit ulterior apariția unei sarcini.

În interiorul trompelor uterine găsim mici perișori, numiți cili, care se mișcă în ambele direcții controlați de hormoni.

Orice infecția sau inflamație va schimba PH-ul și conținutul trompei și astfel va distruge acești cili, de aceea femeile care au infecții, anexite cum se spunea în popor, sunt foarte afectate la zona trompelor de aceste patologii și pot ajunge la obstrucție tubară sau la trompe nefuncționale”, a precizat Ruxandra Dumitrescu.

Din păcate, foarte multe cazuri de infertilitate, ne luptăm cu ele acum datorită neștiinței din trecut. În primul și-n primul rând, infecțiile netratate”, a subliniat Dorina Codreanu, medic primar ginecolog.

Trompele uterine pot părea permeabile la examinările medicale, dar ele sunt extrem de dilatate și nu mai pot mișca așa cum trebuie o eventuală celulă din care poate apărea embrionul. Drept urmare, singura posibilitate pentru concepție rămâne fertilizarea in vitro.

Principalii germeni care distrug trompele uterine se numesc clamidia, ureaplasmă și microplasmă. Pot fi detectați simplu, printr-o analiză a secrețiilor vaginale. Acești microbi se transmit prin relații intime fără prezervativ.

De ce trebuie să folosim creme pentru fotoprotecție chiar și când e înnorat
De ce trebuie să folosim creme pentru fotoprotecție chiar și când e înnorat
glicemie
Cât de periculos poate fi dacă nu ne facem analizele uzuale anual
Ce înseamnă comportamentul sexual la risc și la ce boli ne expunem
Cum ne afecteaza tutunul vederea. Fumatul reduce semnificativ oxigenarea celulară
"Plângi cât vrei, cât simți nevoia! Stau cu tine!" Recomandările medicilor pentru trăirile emoţionale
Popcornul pregătit acasă, o sursă excelentă de proteine şi vitamine. Când devine periculos
"Telemeaua de Sibiu", produsă în sudul ţării sau chiar peste graniţă. Ce punem în realitate pe masă
Ionel Danciulescu
Fostul fotbalist Ionel Dănciulescu, despre un stil de viaţă sănătos şi preferinţele culinare