Barbatii fac riduri de expresie mai repede decat femeile. Explicatia si remediile recomandate de esteticieni

Ultima actualizare: 27-03-2017 07:18

Barbatii au muschi mai puternici decat ai femeilor - o stie toata lumea. Implicit structurile implicate in redarea mimicii fetei sunt mai solide. Cum traducem informatia?

Barbatii fac riduri de expresie mai repede decat femeile. Vorbim imediat despre cele cateva mici retusuri pe care le permite chirurgia plastica. Si va spunem la ce sa ne asteptam, realist, de la acestea.

Dr. Daniela Popoiu, medic specialist dermatolog: "Prin contractia muschilor se creeaza linii fine, in jurul varste de 30 de ani, intre sprancene, cand ne incruntam, la frunte, cand ne miram, si in jurul ochilor."

Initial, vorbim de riduri fine, care devin, apoi, permanente. Se intampla mai rapid in cazul barbatilor, posesorii unei structuri musculare mult mai puternice. Intra aici, evident, si muschii responsabili de mimica fetei.

Dr. Daniela Popoiu, medic specialist dermatolog: "Solutia pentru riduri de expresie e doar toxina botulinica, tratamentul simplu. Mici cantitati de substanta sunt introduse direct in zona musculara bloncand transmiterea impulsului nerovs la muschii injectati."

Muschii isi diminueaza activitea, oprind astfel dezvoltarea ridurilor. Ridurile nazo-labiale, sau santurile care pornesc din aripa nasului spre barbie, au caracter permanent odata ce apar. In cazul lor, acidul hialuronic poate aduce o imbunatatire.

Dr. Daniela Popoiu, medic specialist dermatolog: "Este un gel car se introduce prin injectare sub rid, sub sant. Se ridica santul pur si simplu si ridul e umplut. Efectul tine un an mai mult decat la toxina botulinica."

Aceasta daca nu fumati. Miscarile rapide ale acestor muschi, asa cum se intimpla cand va aprindeti o tigara, pot distruge efectul estetic.

Pentru zona nazo-labiala un laser cu o singura lungime de unda poate fi folosit inclusiv vara. Acesta reface arhitectura fetei. Mai exact, stalpii de rezistenta care sunt fibrele de colagen. Apare efectul de intins.

Dr. Luminita Marinescu: "Tratamentele se pot face si in jumatate de ora sau intr-un fert de ora in pauza de pranz, fara ca pielea sa ramana rosie. E necesara doar fotoprotectia."

Iesim din cabinetul cosmetic si ne loveste realitatea. Ultra-violetelele sunt raze invizibile, prezente pe tot parcursul anului. Ataca pielea si taie la propriu structurile de colagen, care o mentin tanara.

Toate eforturile cosmetice, indiferent ca se refera la creme, injectari, lasere sau chirurgie estetica sunt distruse de energia ultravioletelor.

Nu puteti sa va feriti de soare. De aceea, prima masura anti-imbatrinire este foto-protectia. Zonele intens expuse la soare au cu pana la 30 de ani mai mult decat cele acoperite. Vorbim despre aceeasi persoana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO