Aspirina este inutila pentru un sfert dintre pacientii cu probleme cardiovasculare

Ultimul update: Vineri 13 Februarie 2015 06:49
Data publicarii: Duminica 04 Ianuarie 2015 15:37
Categorie: CSID
aspirina

Aspirina este inutila pentru un sfert dintre pacientii cu probleme cardiovasculare, unii dintre acestia murind din cauza ca nu primesc un tratament alternativ, avertizeaza medicii britanici, citati de dailymail.co.uk.

Persoanele predispuse infarctului cardiac si atacurilor cerebrale sunt expuse unui risc de patru ori mai mare de a suferi un atac fatal decat cele in cazul carora aspirina este eficienta.

Savantii au creat un test de urina care poate spune daca medicamentul este sau nu eficient in cazul fiecarui pacient, iar medicii vor ca pacientii sa fie testati privind rezistenta la aspirina inainte de a primi tratamentul.

"Medicii trebuie sa inteleaga ca aspirina, un ingredient important in majoritatea terapiilor pentru maladii cardiace, nu functioneaza pentru pana la 25% dintre pacientii carora le este administrata. Mai sunt si efectele secundare, precum ulcerul, care trebuie luate in considerare", a spus doctorul Paul Ames, consultant in cadrul St. George's Hospital din Londra.

Expertul a spus ca pacientii cu rezistenta la aspirina au un risc de doua ori mai mare de a suferi un infarct si de patru ori mai mare de a muri din cauze cardiovasculare.

Paul Ames a mai spus ca este imperativa implementarea testarii privind rezistenta la aspirina, pentru ca pacientii sa poata beneficia de tratamente alternative.

Aspirina, cunoscuta si ca acid acetilsalicilic, este folosita de multi ani ca analgezic datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii.

Doze slabe, de pana la 75 de miligrame, sunt recomandate persoanelor cu probleme cardiovasculare, pentru ca ajuta la subtierea sangelui.

Medicii spun insa ca, in cazul pacinetilor cu rezistenta la acest medicament, subtierea sangelui este foarte redusa, ceea ce duce la un risc crescut de formare a unor cheaguri in artere, ducand la infarct si atacuri vasculare cerebrale.

aspirina Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

Tags: aspirina,

Cardul de sanatate devine obligatoriu de la 1 februarie. Ce se intampla daca nu prezentati medicului documentul
Cardul de sanatate devine obligatoriu de la 1 februarie. Ce se intampla daca nu prezentati medicului documentul
CSID
Cum ne putem lăsa de fumat ignorând efectele adverse ale medicamentelor. Sfatul medicilor
Importanța consumului de orez pentru digestie. Recomandările medicilor
Pagubele iremediabile pe care alcoolul le face la nivelul creierului
Două cupluri tinere din 10 nu pot avea urmaşi în România. Care este principala cauză
Copiii impulsivi, cei mai predispuși la dependențe. Cum trebuie să se comporte părinții
Amalia Enache, despre relaţia cu fetiţa ei. Unde merg de fiecare dată când ies din casă
tineri care mananca junk food
De ce simt adolescenţii nevoia de mâncare nesănătoasă. Legătura cu somnul şi telefoanele