Aspirina este inutila pentru un sfert dintre pacientii cu probleme cardiovasculare

Ultimul update: Vineri 13 Februarie 2015 06:49
Data publicarii: Duminica 04 Ianuarie 2015 15:37
Categorie: CSID
aspirina

Aspirina este inutila pentru un sfert dintre pacientii cu probleme cardiovasculare, unii dintre acestia murind din cauza ca nu primesc un tratament alternativ, avertizeaza medicii britanici, citati de dailymail.co.uk.

Persoanele predispuse infarctului cardiac si atacurilor cerebrale sunt expuse unui risc de patru ori mai mare de a suferi un atac fatal decat cele in cazul carora aspirina este eficienta.

Savantii au creat un test de urina care poate spune daca medicamentul este sau nu eficient in cazul fiecarui pacient, iar medicii vor ca pacientii sa fie testati privind rezistenta la aspirina inainte de a primi tratamentul.

"Medicii trebuie sa inteleaga ca aspirina, un ingredient important in majoritatea terapiilor pentru maladii cardiace, nu functioneaza pentru pana la 25% dintre pacientii carora le este administrata. Mai sunt si efectele secundare, precum ulcerul, care trebuie luate in considerare", a spus doctorul Paul Ames, consultant in cadrul St. George's Hospital din Londra.

Expertul a spus ca pacientii cu rezistenta la aspirina au un risc de doua ori mai mare de a suferi un infarct si de patru ori mai mare de a muri din cauze cardiovasculare.

Paul Ames a mai spus ca este imperativa implementarea testarii privind rezistenta la aspirina, pentru ca pacientii sa poata beneficia de tratamente alternative.

Aspirina, cunoscuta si ca acid acetilsalicilic, este folosita de multi ani ca analgezic datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii.

Doze slabe, de pana la 75 de miligrame, sunt recomandate persoanelor cu probleme cardiovasculare, pentru ca ajuta la subtierea sangelui.

Medicii spun insa ca, in cazul pacinetilor cu rezistenta la acest medicament, subtierea sangelui este foarte redusa, ceea ce duce la un risc crescut de formare a unor cheaguri in artere, ducand la infarct si atacuri vasculare cerebrale.

aspirina Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

Tags: aspirina,

Cardul de sanatate devine obligatoriu de la 1 februarie. Ce se intampla daca nu prezentati medicului documentul
Cardul de sanatate devine obligatoriu de la 1 februarie. Ce se intampla daca nu prezentati medicului documentul
zahar
Zahărul din dulciuri şi alte produse superprocesate aduce doar calorii în exces pentru un copil
Cât de periculos poate fi dacă nu ne facem analizele uzuale anual
Ce înseamnă comportamentul sexual la risc și la ce boli ne expunem
Cum ne afecteaza tutunul vederea. Fumatul reduce semnificativ oxigenarea celulară
"Plângi cât vrei, cât simți nevoia! Stau cu tine!" Recomandările medicilor pentru trăirile emoţionale
Popcornul pregătit acasă, o sursă excelentă de proteine şi vitamine. Când devine periculos
telemea sibiu
"Telemeaua de Sibiu", produsă în sudul ţării sau chiar peste graniţă. Ce punem în realitate pe masă