Ananasul, recomandat pentru intarirea oaselor sau pentru protejarea vederii. 8 avantaje ale fructului tropical
Dincolo de minerale si vitamine care se gasesc de obicei in fructe, ananasul este o sursa bogata de alte substante nutriente, mai putin cunoscute, dar foarte importante pentru organism.
Iata de ce trebuie sa consumati cat mai des ananas:
1. Ananasul contine putine calorii
Alegeri 2024
12:53
Candidați președinție 2024. Ordinea pe buletinele de vot la alegerile prezindețiale din 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
Ananasul proaspat este foarte sanatos si sarac in calorii si va poate potoli foamea. Daca nu traiti cu grija consumului zilnic de fructoza, ananasul este ideal pentru a va completa regimul zilnic.
O singura ceasca de cuburi de ananas are doar 80 de calori, nu are grasimi si doar un singur gram de proteine.
2. Trateaza inflamarile si indigestia
Ananasul contine bromelaina, o enzima digestiva care ajuta la digerarea alimentelor si reduce balonarea. Bromelaina este gasita doar ananasul proaspat, pentru ca este distrusa prin incalzire.
Bromelaina mai este folosita pentru reducerea inflamatiilor dupa o operatie chirurgicala, si pentru a trata infectiile e sinus. De asemenea, poate calma durerile provocate de osteoartrita.
3. Este un bun diuretic
Studiile recente au aratat ca ananasul previne depunerea grasimii, dar nu are un efect major asupra grasimii deja depuse in corp.
4. Contine agenti anti cancerigeni
O ceasca de cuburi de ananas proaspat contine aproximativ 70mg de vitamina C si 95 mg de vitamina A, adica toata vitamina C de care ai nevoie intr-o zi si aproximativ 20% din doza zilnica de vitamina A. Aceste vitamine protejeaza celulele sanatoase de actiunea compusilor cunoscuti ca radicali liberi, care imbatranesc celulele.
5. Intareste oasele
O ceasca de ananas contine 1,55mg de mangan, un mineral care ajuta la dezvoltarea oaselor sanatoase si a tendoanelor. Doctorii recomanda pentru barbati 2,2mg de mangan pe zi iar pentru femei 1,5mg.
6. Previne cheagurile de sange
Cuprul ajuta organismul sa produca hemoglobina si grabeste vindecarea ranilor. Deficienta de cupru duce la osteoporoza, anemie, probleme de tiroida si scaderea numarului de leucocite. Doctorii recomanda unui adult o doza de 700mg de cupru pe zi. O ceasca de cuburi de ananas, contine aproape 20% din aceasta doza de cupru.
7. Intareste gingiile
Adesea, avem grija de dintii nostrii, dar ignoram sanatatea gingiilor, la fel de importante, pentru ca stabilizeaza dintii. Consumul de ananas intareste gingiile si mentine dintii mai sanatosi.
8. Previne piederea vederii
Degenerarea maculara este una ditnre principalele cauze ale pierderii vederii, la adulti. Boala este provocata de probleme ale retinei. Introducerea ananasului in dieta zilnica va resuce riscul acestei boli cu pana la 35%, deoarece fructul tropical contine beta-caroten, un compus care ajuta vederea.
Ananasul nu este recomandat diabeticilor, pentru ca o singura ceasca contine 15 grame de zahar, o cantitate destul de mare, care poate duce la cresterea rapida a glicemiei.