Analiza esențială care arată cât de bine vă funcționează rinichii


Ultimul update: Marti 12 Martie 2019 10:15
Data publicarii: Marti 12 Martie 2019 09:48
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

Cum puteţi verifica funcţionalitatea rinichilor? Printr-o analiză care se numeşte creatinina. Acesta analiză va arăta cât de bine funcţionează celulele renale. Este obligatorie an de an.

Incapacitatea renală reprezintă cel mai mare dezastru biologic în organismul uman.

 Aceast nu are legătură nici cu mâncarea, nici cu hidratarea, nici cu activitatea fizică. Vă arată cât de bine funcţionează celulele renale.

Pe orice buletin uzual de analize de sânge se afla creatinina. Arata funcţia rinichilor.

Prof. dr. Ioanel Sinescu, Clinica de Chirurgie Urologică Fundeni: Nu are nicio legătură cu dieta. Are legătură doar cu organismul nostru şi cum acizii nucleici se dezintegrează şi prin dezintegrarea lor rezultă creatinina.”
 
Dacă observaţi valori normale ale creatininei în buletinul de analiză, dar la limita superioară, discutaţi cu un medic specialist. Înseamnă că pierdeţi celule funcţionale ale rinichiului.

Dr. Mihai Dumitrache, medic specialist urolog:O creatinină de 0,8, probabil mulţi trec peste ea pentru că șiti cum sunt: îşi iau analizele, văd că nu e înnegrit acolo, deci e în limite normale  şi nu-şi pun problema.”

Din nou, mergeţi la specialist dacă valoarea cretininei este la limita superioară. Acesta vă calculează ulterior aşa numitul „clearance” la creatinină.  Este modul prin care se măsoară exact activitatea renală. Astfel se poate stabili insuficienţă renală.

La valori de 1,5 pe buletinul de analiza începe insuficienţă renală. Medicul trebuie să determine dacă aceasta este cauzată de hipertensiune ori diabet, două cauze frecvente. Sau de o boală auto-imună.

Şi mai există o situaţie care conduce la distrugerea celulelor funcţionale ale rinichilor. Se numeşte infecţie urinară repetată, netratat corect şi cronicizată.

O infecţie urinară are nevoie de analiza de urină numită urocultura plus antibiograma. Pentru că medical să prescrie un antibiotic ţintit. Nu mergeţi în prima farmacie să cereţi anti-inflamatoare, ca să reduceţi simptomele deranjante.  Infecţiile urinare tratate repetat  cu antiinflamatoare pot avea un final nefericit:

Prof. dr. Ioanel Sinescu, Clinica de Chirurgie Urologică Fundeni: Antiinflamatoarele pot să distrugă rinichii. O banală infecţie poate să ne ducă la insuficienţă renală, dacă o tratăm incorrect, dacă evolueza şi se cronicizează.”

 În fiecare an, nu rataţi analizele uzuale de sânge şi urina. În cele de sânge trebuie să găsim hemoleucograma, creatinina, glicemia şi cele două teste care arată funcţia ficatului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Un pacient a făcut analizele la 3 laboratoare, in aceeasi zi. Cum arata rezultatele
A ajuns la spital în stare critică fără să știe motivul. Ce au descoperit medicii în sângele lui
Problemele grave pe care le ascunde sângerarea gingivală. Sunt recomandate controale