A ajuns la spital în stare critică fără să știe motivul. Ce au descoperit medicii în sângele lui


Ultimul update: Duminica 03 Martie 2019 16:52
Data publicarii: Duminica 03 Martie 2019 16:46
Categorie: Stiri Diverse
analize spital sange

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din Germania a ajuns la Spitalul Universitar din Cologne în stare critică, cu ameţeli, vărsături şi dureri de cap.

Când au vrut să-i facă analizele la sânge, medicii au constatat că acesta avea sângele cu un aspect lăptos.

Pacientul suferea deja de diabet şi lua mai multe medicamente pentru a-şi trata condiţia, dar nu le lua în mod regulat, scrie Live Science.

Testele au scos la iveală că bărbatul avea niveluri extrem de ridicate de trigliceride în sânge: 150 de miligrame per decilitru (mg/dL) este considerat maximul sănătos, iar nivelul de 500 mg/dL este „foarte ridicat”. Nivelul de trigliceride al bărbatului depăşea 14.000 mg/dL.

Nivelul era atât de mare încât sângele a căpătat un spect lăptos, conform lui Philipp Koehler şi Matthias Kochanek de la Spitalul Universitar din Cologne.

Doctorii nu au reuşit să folosească aparatele pentru filtrarea celulelor din sânge, deoarece acestea s-au înfundat din cauza nivelului prea mare. Astfel că au apelat la sângerarea terapeutică, adică au eliminat un litru de sânge din corpul pacientului şi l-au înlocuit cu celule roşii şi plasmă de la un donator.

După două zile, nivelul de trigliceride era suficient de scăzut pentru ca aparatura de filtrare să funcţioneze. După cinci zile, doctorii au putut scoate tubul de respirat, iar bărbatul și-a revenit.

Sursa: Live Science

Microfoanele jurnaliștilor PRO TV devin voce pentru nevoia de sânge în România
VIDEO PROTVPLUS.RO