Alternativa la antibiotice care ne poate scapa de virozele de sezon. Nu afecteaza flora intestinala si creste imunitatea

Ultimul update: Miercuri 16 Martie 2016 06:59
Data publicarii: Vineri 04 Martie 2016 14:52
Categorie: CSID

Evitati antibioticele in cazul virozelor. Prea multe medicamente din aceasta categorie pot destabiliza intreg ecosistemul digestiv. Alternative exista: uleiurile esentiale au efect anti-bacterian dovedit in laborator.

Raceala sau viroza respiratorie simpla este cea mai frecventa boala infectioasa, la nivel mondial. Statistic, nu poate trece un an fara sa suferiti macar o data un astfel de episod. Nu va grabiti sa administrati antibiotice.

Dr. Monica Schifirnet, medic primar alergolog: “Curge nasul, stranutam, ne maninca in git, ne maninca ochii eventual cu secretii apoase”.

Rino-virusul este responsabil de aproape jumatate dintre infectari. Studiile arata ca, la temperaturi mai scazute, produceti mai putine semnale antivirale, mecanisme care lupta impotriva agresorilor. Odata ce combateti un virus, tot organismul isi pune la bataie resursele. Daca luati contact cu un alt tip de virus incepe o noua lupta de la zero. In aceste dispute, sistemul imunitar oboseste. Asa se explica astenia de primavara.

In schimb, daca secretiile din nas devin purulente, e semn clar ca, linga virusi, au venit si bacteriile. Abia acum veti raspunde la tratament antibiotic. Puteti sa apelati si la plante. Mai precis,la uleiuri esentiale.

Racelile NU se trateaza cu antibiotice. Metodele prin care scapam usor si eficient de simptome

Dr. Carmen Nonn: “Actiunea antiinfectioase foarte puternica a uleiurilor esentiale a fost demonstrata pe studii clinice, reprezenta o alternativa naturala si fara efecte adverse pentru afectiunile date de un spectru larg de gemeni patogeni.

Dr Carmen Nonn: “Apare un nou concept - asocierea de uleiuri esentiale antiinfectioase la agentii antibacterieni conventionali. Aceasta asociere a uleiurilor esentiale la medicamente clasice are marele avantaj ca antibioticul cu uleiul esential au efect sinergic”.

De asemenea, asocierea cu uleiuri esentiale combate rezistenta bacteriana la antibiotic. ”Administrarea lor ca atare in retetele realizate la Orastie sau asocierea antibioticelor de sinteza diminueaza cazurile de recidiva a infectiei”, explica dr Carmen Nonn.

Studii facute inca din 2010 arata ca uleiul esential de cimbru si cuisoare, spre exemplu, potenteaza actiunea antibioticelor. Mai mult, uleiurile esentiale nu afecteaza flora intestinala, nu creeaza rezistenta si intaresc imunitatea.

Avertisment legat de mai multe medicamente si siropuri folosite in plin sezon gripal. Ce facem in cazul unei reactii alergice

Avertisment legat de mai multe medicamente si siropuri folosite in plin sezon gripal. Ce facem in cazul unei reactii alergice

csid

Contradicțiile dintre părinți pot bulversa copilul pentru tot restul vieții. Avertismentul psihologilor

Boala parodontală, evoluție rapidă la tineri. Semnele la care trebuie să fim atenți

Riscurile la care se expun cei care nu-şi verifică glicemia

Cum să recunoaștem semnele de pericol într-un salon de manichiură sau la stomatolog

De ce este bine să mâncăm afine în fiecare zi. Care sunt beneficiile

Metodele prin care cartofii și crenvurștii, două alimente nocive, pot fi integrate sănătos

Familie

Psihologii le recomandă adolescenților care nu se înțeleg cu părinții să se pună în pielea lor