Aloe vera, cel mai bun remediu impotriva arsurilor solare. Cum trebuie folosita planta

Ultima actualizare: 07-08-2013 06:46

V-ati expus mult la soare? Atunci veniti in ajutorul organismului care face eforturi ca sa neutralizeze radiatiile. Va poate fi de folos aloe vera atat aplicata pe piele, dar si consumata in dieta.

Aveti nevoie sa va calmati rapid pielea dupa expunerea la soare? Produsele pe baza de aloe vera va pot ajuta cu succes. Aceasta planta are proprietati cicatrizante.

"Expunerea la soare echivaleaza cu un efort pe care il face organismul si vorbim aici despre piele, dar tot organismul este angrenat, de a se adapta unei situatii neobisnuite sau intilnite rar", a declarat dr. Luminita Marinescu.

Adaptarea inseamna efortul corpului de a neutraliza o cantitate mare de radiatii solare in timp scurt. Asadar, dupa expunerea la ultraviolete, tegumentul trebuie ajutat sa-si recapete invelisul hidro-lipidic de calitate.

Gelul de aloe vera este o optiune eficace. Aloe vera vine la pachet cu peste 200 de substante bio-active. Si, cel mai important, are in compozitie vitaminele A, C si E cu efecte dovedite in protectia cutanata.

Amplificati efectul regenerant al acestei plante cu uleiuri cosmetice de calitate. Dar aloe vera poate fi introdusa si in alimentatia zilnica pentru ca este un antioxidant puternic.

Gelul alimentar provine din specia Aloe ferox si poate fi diluat in apa alaturi de miere. Insa e posibil sa il integrati si in prajiturile facute in casa. Il puteti asocia si cu diverse fructe pentru un gust mai bun. Dar tineti cont ca are efect laxativ. Va furnizeaza insa amino-acizii esentiali, dar si enzime, steroli si antioxidanti. Sunt substante vitale pentru sanatate.

Gelul stabilizat de aloe poate fi consumat zilnic, dar in dozele recomandate. In felul acesta, va stimulati sistemul imunitar si puteti scadea riscul de infectie si de afectiuni maligne.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO