Afectiuni ale aparatului genital care nu dau simptome, dar afecteaza fertilitatea. Analizele recomandate de medici


Ultimul update: Duminica 15 Martie 2015 07:05
Data publicarii: Joi 12 Martie 2015 08:06
Categorie: CSID

Doua analize care privesc infectii ale aparatului genital nu dau simptome si au impact diferit asupra fertilitatii. In cele mai multe tari vestice, sunt decontate de catre casele de asigurari.

Nu se intampla insa in Romania. Desi medicii insista ca e bine sa tineti cont de acestea la varsta tanara.

Ce inseamna siguranta pentru viata intima? Ginecologii au o singura varianta - prezervativul. Protejeaza impotriva unei sarcini nedorite si impotriva tuturor bolilor cu transmitere sexuala.

Dr. Dorina Codreanu, medic primar ginecolog: "Nu vorbesc aici despre cele de care se sperie toata lumea HIV, hepativa C. Vorbesc despre clamidia, care e o infectie care nu da semn si duce la infertilitate."

Clamidia este o bacterie care actioneaza la nivelul trompelor uterine. Adica exact in locul in care are loc fertilizarea ovulului de catre spermatozoid. Infectia produce blocarea acestor doua organe fragile. In acest caz, o sarcina dorita la un moment dat in viata, nu are cum sa mai apara decit prin tehnici de fertilizare in vitro.

Mycoplasma este un alt micro-organism care se transmite prin relatii intime neprotejate. Are impact direct asupra fertilitatii feminine. Analizele care evidentiaza cele doua micro-organisme sunt decontate in toate tarile din Europa, in cazul femeilor foarte tinere. In Romania, nu.

Dr. Dorina Codreanu, medic primar ginecolog: "Screeningul femeilor la primul control include examenul Papanicolau si atat. Nu se face screening pentru boli cu transmitere sexuala care duc la infertilitate."

Din acest motiv, medicii insista, daca sunteti tanara, sa faceti un efort financiar si sa verificati daca aveti una din aceste doua infectii care nu dau simptome. In cazul in care analizele o evidentiaza, tratamentul trebuie urmat de catre ambii parteneri.

Dr. Sincron Dr. Vythoulkas Andreas, medic specialist ginecolog: "Trebuie sa stie oricine ca la cel mai bun tratament sansele de reusita sunt de 80%, adica 80% la doamna si 80% la sot."

Tratamentul are efect daca, pe tot parcursul lui, contactele intime sunt protejate de prezervativ.

Dr. Vythoulkas Andreas, medic specialist ginecolog: "Trebuie ambii parteneri sa faca tratamentul si dupa aceea ambii parteneri sa vada daca nu mai exista si abia apoi sa abia contact neprotejat."

Stiti sigur ca boala nu mai exista daca analizele ies negative in cazul ambilor parteneri.
 

Cati dintre romanii bolnavi de cancer au facut boala dupa macar un caz in familie? Medicii cer decontarea analizelor genetice
Cati dintre romanii bolnavi de cancer au facut boala dupa macar un caz in familie? Medicii cer decontarea analizelor genetice
Fumatul, efecte dezastruoase asupra cavității bucale
Fumatul, efecte dezastruoase asupra cavității bucale. Sfaturile dentiștilor
Cum putem salva viața unui bolnav de leucemie. Gestul nu doare, nu costă, nu ia mult timp
La ce trebuie să fiţi atenţi dacă optați pentru fațetele dentare. Sfaturile medicilor
Cum se transmite scabia. Este o boală infecţioasă des întâlnită în acest sezon
Consumul de alcool zilnic duce în timp la ciroză hepatică și posibil diabet
Faceţi orice efort pentru a salva un dinte natural. Nicio tehnică stomatologică nu atinge perfecţiunea acestuia
Motivul pentru care soarele influențează îmbătrânirea pielii