Adevarul despre programele de detoxifiere a organismului. Regula de aur care tine sub control absorbtia toxinelor
Programe complicate de detoxifiere gasiti peste tot, mai ales in marile orase. Va promit sa va simtiti mai tanar si mai bine. Bineinteles, costurile sunt pe masura.
Toate aceste terapii promit sa contribuie cu ceea ce organismul face in mod normal, in fiecare zi. Fara detoxifiere nu ati putea trai. Dar vorbim despre un proces care are loc in natural, in cea mai complexa masinarie: cea care exista in interiorul fiecaruia dintre noi.
In plina primavara, ideea de detoxifiere e mai prezenta ca niciodata. Aveti la indemina plantele verzi, specifice acestui anotimp, dar si o oferta extrem de diversa de produse si proceduri. Terapiile promit acelasi lucru pe care il face ficatul zilnic. Dar doar promit.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ion Daniel, sef sectie chirurgie: "Se incearca niste fantasmagorii care se ambaleaza in niste pretentii noi si se incerca detoxifierea organismului. Oamenilor, nu mai alergati dupa iluzii! Organismul are niste mecanisme, trebuie sa le urmam."
Cel mai bun mecanism prevazut pentru detoxifiere se refera la hrana care contine preponderent cereale, legume si fructe. Aceasta hrana contribuie la formare unui bol fecal voluminos, care se elimina repede. Atfel, posibilele toxice din mancare stau putin pe mucoasa colonului.
Totusi, in aceasta hrana integrati cantitati mici de peste, branzeturi, oua. In felul acesta, tineti in echilibru flora de putrefactie si flora de fermentatie din colon. Acest echilibru este un alt mecanism natural de aparare. Si un al treilea ajutor pentru tot organismul sunt mesele mici.
Mihaela Bilic, nutritionist: "Ritmul meselor, daca vrem sa ne crutam sistemul digestiv si sa ne crestem inunitatea, este de 2 mese pe zi. Iar intre ele, doar lichide. Dar cand zic lichide nu ma refer la sucul de fructe, pentru ca acela solicita excesiv ficatul. Fructoza din fructe e metabolizata doar la nive hepatic si poate duce la o problema de ficat gras, cresteri de colesterol, prin exces de fructe."
Va crutati astfel si un organ care, statistic, isi consuma functia prin supra-alimentare: pancreasul.
Profesor doctor Constantin Ionescu: "El va fi protejat pentru ca el a fost proiectat sa asigure echilibrul metabolic la un om normoponderal, cum era in vechime. Atunci erau si mai slabi pentru ca aveau putine mancare si alergau foarte mult sa o obtina."
Asadar, portii infime, macar doua zile pe saptamana, si apa. Acest comportament e dorit de fiecare organ intern. Si, culmea, costa cel mai putin in raport cu toate programele de detoxifiere sau produsele ambalate pe care le gasiti pe piata.
In rest, propiul organism isi face singur treaba.
In interiorul ficatulul, citocromul P 450 este responsabil de detofixiere, mai ales dupa ingestia posibilelor toxice.
Traim la nivel enzimatic si tocmai aceste enzime trebuie sa fie in stare perfecta. Nu le ajutati prin consum haotic de orice fel de medicament.
Nu le ajutati daca aveti zilnic doze de alcool, chiar daca nu mari. Un combustibil necesar pentru aceste enzime provine din varza, gulie, conopida, mustar si brocoli. Este vorba de legume care contin produsi sulfurosi, esentiali pentru ficat. Iar o salata de varza are un pret infim fata de un program complicat de detoxifiere.
Sursa: Pro TV
Etichete: protv, detoxifiere, emisiune, sanatate, organism, csid, oana cuzino, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
11-04-2016 08:58