Adevarata cauza a raului de masina. Jocul simplu prin care ii putem scapa pe copii de aceasta problema
Aparitia unor diferente intre urechea dreapta si cea stinga nu priveste neaparat aspectul estetic. Inegalitatile in urechea interna se traduc prin rau de miscare resimtit, adesea, cand mergem cu masina.
Daca va uitati pe geam lateral cand conduceti, ochii dumneavoastra vor face un nistagmus - miscari rapide care urmaresc mediul cite un pic pina se termina globul ocular. Raul de miscare se vindeca la volan. Greata si senzatia de voma dispar ca prin minune odata ce va asezati pe scaunul din fata stanga.
Soferul anticipeaza acceleratia, frina, curbele. Isi fizeaza gitul in concordanta cu miscare anticipaa. Ochii isi iau o tinta fixa. Urechea interna, unde se afla aparatul care contribuie la mentinerea echilibrului, da informatii corecte.
Informatiile coerente de la muschi, ochi, ureche interna - le primeste creierul. Si ii este bine! La polul opus, raul de miscare inseamna un conflict.
Ochii pasagerului dau o informatie, urechea interna alta, musculatura gatului...alta. Creierul este aruncat in haos. Si il apuca greata.
Dr. Ioana Voda, medic primar ORL: “Nu exista bomboana mentolata sau bratari care sa faca o minune si sa ne ia raul de masina, dar daca facem exercitii, un sport - tenis, ping-pong, alergam si stimulam foarte tare senzorii astia ne antrenam si ne educam.”
Va vindeca... inclusiv lectiile de condus pe calculator. Si aici exista concordanta intre informatii. Ce facem cu cei mici? Ii plimbati cu masina... nemincati. Le blocati vederea laterala. Ii fortati astfel sa se uite doar in directia parbrizului. Cand cresc, invati-i sa participe activ la trafic. Sa se prefaca si ei ca pun frina ori accelereaza.
Ii fixam cu centura pe bancheta din spate, dar intre cele 2 scaune, si ii rugam sa jucam un joc - de exemplu ce culoare are masina urmatoare, ce numar are masina.
Raul de miscare dispare prin aceste exercitii. Poate fi mostenit din familie, mai ales daca mai multi membri il resimt. Inegalitatea se poate masura obiectiv. Si se vindeca, cu ajutorul medicului, tot prin exercitii de miscare. Nu prin pastile.
Sursa: Pro TV
Etichete: copii, miscare, medic, sport, ochi, echilibru, rau de masina,
Dată publicare:
25-11-2016 14:29