A consumat 40 de linguri de zahar pe zi ca sa vada ce se intampla. Cum s-a transformat corpul acestui barbat dupa 3 saptamani
Timp de 3 ani, Damon Gameau a renuntat complet la zahar. Apoi, pentru un documentar, l-a reintrodus in dieta, iar rezultatele au fost de-a dreptul socante.
Viata lui Damon s-a schimbat cand s-a indragostit de o femeie, care intre timp i-a devenit sotie. A inceput sa manance sanatos si in scurt timp a observat diferentele:
“La doua luni de la procesul de <
In acel moment, isi aminteste barbatul, era o dezbatere globala despre zahar, iar parerile erau complet diferite: unii specialisti il asociau cu termenii “toxic” si “otrava”, altii il numeau “esential pentru energie”.
Asa ca Damon s-a hotarat sa faca un experiment pe el si sa documenteze rezultatele. “Am facut o echipa de doctori, oameni de stiinta si nutritionisti, toti cu mult mai inteligenti decat mine si am inceput sa consum 40 de lingurite de zahar pe zi; cantitate care, din pacate, este consumata zilnic de catre cei mai multi dintre australienii cu varsta cuprinsa intre 19 si 30 de ani.”
Dupa o plimbare la supermarket, el a observat ca alimentele promovate drept sanatoase precum sosul de gratar, cerealele, iaurtul, bauturile energizate – toate contin chiar mai mult zahar decat ciocolata. Asa ca s-a decis ca cele 40 de lingurite de zahar sa provina din surse ascunse.
Primele efecte le-a observat imediat: "M-am ingrasat 3 kilograme in doar 12 zile. “Insa adevarata alarma a sunat in momentul in care am facut steatoza (boala ficatului gras) dupa doar 18 zile.”
Dupa cele 60 de zile de experiement, rezultatele analizelor au fost si mai dramatice: “M-am ingrasat 8,5 kilograme, am facut diabet de tip 2 si mi-a crescut riscul de boli cardiace. Am pus 10 centimetri de grasime in zona abdomenului si am observat un impact major asupra starii de spirit si a functiilor cognitive.
Mesajul barbatului dupa aceasta perioada? “Hraneste-te cu mancare adevarata”.
Documentarul That Sugar Film a avut un succes major si ruleaza in prezent in cinematografele din Australia, iar Jamie Oliver l-a descris “de neratat”.