Ungaria propune o noua harta a spatiului Schengen. "Daca e nevoie de gard la granita cu Romania, ne apucam maine"

Ultima actualizare: 10-04-2016 07:11
soldati ungari inalta gardul anti-imigranti

Ungaria vrea sa redeseneze harta spatiului Schengen, pentru a face fata crizei refugiatilor.

Peter Szijjarto, ministrul maghiar de externe, a declarat ca granita spatiului Schengen ar trebui mutata in nordul Greciei – ceea ce ar insemna ca Bulgaria sa fie inclusa in acest spatiu, iar Grecia, exclusa. Declaratia a fost facuta in contextul in care Budapesta se plange ca autoritatile elene nu reusesc sa gestioneze valurile de migranti.

“Grecia nu isi indeplineste obligatiile de stat membru Schengen”, a spus Szijjarto, care se intalneste joi cu seful diplomatiei bulgare, Daniel Mitov pentru a discuta pe acest subiect.

Marti, Szijjarto declara insa pentru Reuters ca tara sa ar putea ridica un gard si la granita cu Romania, ceea ce ar contrazice scenariul in care Bulgaria ar intra in Schengen. 'Daca trebuie sa construim un gard [la granita cu Romania] suntem pregatiti sa incepem chiar de maine”, a sous seful diplomatiei de la Budapesta.

Citeste si: Ineficienta barierei de zeci de milioane de euro ridicata de Ungaria in fata imigrantilor. Cat de usor trec refugiatii de ea

Declaratia sa survine dupa ce ministrul austriac de interne a anuntat ca tara sa va interzice intrarea pe teritoriul sau a migrantilor care intentioneaza sa tranziteze Germania, fara sa ceara azil acolo. Slovenia a adoptat o masura similara ceea ce, potrivit Reuters, ar putea transforma Romania intr-o ruta preferata de migranti.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO