Ineficienta barierei de zeci de milioane de euro ridicata de Ungaria in fata imigrantilor. Cat de usor trec refugiatii de ea
Germania, Franta si Marea Britanie au cerut masuri concrete pentru controlul fluxului de refugiati care se revarsa asupra Europei.
Pentru inceput, oficialii vorbesc despre crearea unor centre de primire cu capacitatea mult mai mare si amprentarea tuturor refugiatilor odata ce ajung pe continentul nostru.
Intre timp, granita dintre Serbia si Ungaria, adica limita spatiul Schenghen, ramane unul dintre punctele fierbinti ale crizei imigrantilor.
Bariera de 175 de kilometri pe care a hotarat sa o ridice guvernul ungar se dovedeste, din start, inutila. Viktor Orban a pretins ca bariera de la granita cu Ungaria va opri valurile de imigranti. Iat-o. E gata. Inalta de 4 metri, cu sarma ghimpata in varf.
Insa noua linie fortificata a Europei nu-i descurajeaza pe imigrantii caliti in drumul lor de sute si mii de kilometri. Aceste imagini au fost filmate de jurnalistii de la BBC luni dupa-amiaza.
19 tineri din Afganistan au biruit fara probleme si acest nou obstacol din drumul lor. Si, dintr-un salt, iata-i intrati in Ungaria si totodata in spatiul Schenghen al liberei circulatii. Acum se pregatesc sa ceara azil.
Numai luna trecuta, peste 15.000 de imigranti au patruns in Ungaria, venind din Serbia.
Damian Grammaticas, BBC: "Ceea ce vedem aici ne arata cat de lipsita de eficienta este bariera de la granita, in privinta stoparii imigrantilor. A costat zeci de milioane, dar refugiatii continua sa patrunda in Ungaria".
Iata alt grup de imigranti afgani. Sunt cu totii adolescenti. Majoritatea au cam 11 ani, cel mai mare abia a implinit 16.
Taberele improvizate de refugiati din garile Budapestei sunt urmatoarea destinatie. Mai ales ca trenurile cu imigranti au inceput sa plece spre Occident.
Sursa: Pro TV
Etichete: Ungaria, refugiati, serbia, frontiera, vama, Viktor Orban, imigranti, gard,
Dată publicare:
01-09-2015 08:01