Inca 14 imigranti, din cota alocata de UE, au sosit in Romania. De ce refuza restul sa vina la noi in tara


Ultimul update: Sambata 27 August 2016 07:05
Data publicarii: Miercuri 24 August 2016 13:43
Categorie: Criza imigrantilor
Refugiati care au venit in Romania

Un nou lot de refugiati, din cota alocata de Uniunea Europeana, a ajuns miercuri in Romania. 14 sirieni au venit din Grecia si au fost dusi, sub protectia politistilor de la Imigrari, la centrul din Giurgiu.

 Acolo vor locui pana cand oficialii le vor da drept de sedere la noi. Tara noastra trebuie sa primeasca 2000 de migranti, insa pana acum au ajuns mai putin de 200, pentru ca multi refuza sa vina in Romania.

Refugiatii au ajuns pe aeroportul Henri Coanda la ora 10. Ei au sosit cu o cursa de linie din Grecia si au fost preluati de politistii de la Imigrari,  care i-au transportat cu autobuzele la centrul din Giurgiu, acolo unde au fost cazati.

Cei 16 migranti au stat in centre din Grecia si au cerut azil politic intr-o tara din Uniunea Europeana. Cu acordul lor, au fost mutati in tara noastra. Provin din Siria, dintr-o lume a terorii si a razboiului, unde nu mai vor sa se intoarca. Odata ajunsi in centrul de la Giurgiu, sunt amprentati si fotografiati iar semnalmentele lor vor fi introduse intr-o baza de date europeana. In perioada urmatoare, cererile lor vor fi analizate de oficialii de la Imigrari, care le vor afla povestile de viata. Si le vor spune daca primesc drept de sedere in tara noastra. In aceeasi situatie, sunt alti 137 de refugiati care au ajuns la noi, din luna martie pana acum.

Majoritatea vin din Siria, Irak si Eritreea si au fost distribuiti in toate cele 6 centre speciale pentru ei, din Bucuresti, Giurgiu, Maramures, Galati, Radauti si Timisoara. Pot fi adapostiti peste 1500 de refugiati, dar locurile vor ramane goale inca multa vreme. De ce? Imigrantii nu vor sa vina in Romania.

Cei care incearca sa treaca fraudulos frontiera romana vor sa ajunga in Germania sau Tarile de Jos. Multi se ascund in camioane ori incearca sa foloseasca documente false. Sunt priviti ca un potential pericol pentru ca printre ei se pot ascunde teroristi.

Alexandra popescu, Politia de Frontiera: "In primele 7 luni ale anului 2016, politistii de frontiera au depistat in zona de competenta, 597 cetateni straini care au incercat sa treaca ilegal frontiera de stat. In acest an se inregistreaza o scadere de aproximativ 41% a migratiei ilegale la frontierele Romaniei fata de anul trecut."

Politistii de Frontiera, ajutati de jandarmi, au intarit masurile de securitate la frontiera de sud-vest a Romaniei, unde sunt gasite cele mai multe grupuri de refugiati.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO