"Suntem cel mai mare bordel din Munchen. De frica, femeile dorm in haine de strada". Marturii din taberele de refugiati

08-01-2016 16:36


refugiati germania

Agresiunile sexuale comise la Koln si in alte orase germane in noaptea de Anul Nou de grupuri de migranti par sa fie doar manifestarea vizibila si concentrata a unui fenomen existent de mult timp si in taberele de refugiati, scrie vineri ABC.

Conform unor relatari ale lucratorilor sociali, multe dintre femeile tinere si adolescentele din aceste tabere sunt agresate sexual si violate de migranti, unele fiind obligate chiar sa practice prostitutia. “Suntem cel mai mare bordel din Munchen”, spune un astfel de lucrator social despre tabara de refugiati amenajata la Bayernkaserne intr-o fosta cazarma a armatei. De asemenea, un ONG implicat in acordarea de asistenta solicitantilor de azil mentioneaza ca, de frica agresiunilor sexuale, femeile si fetele dorm imbracate in hainele de strada si noaptea nici nu indraznesc sa mearga la toaleta, iar victime ale acestor agresiuni cad uneori si baietii.

Conform publicatiei spaniole, autoritatile de Berlin au tinut sub tacere aceste informatii, temandu-se ca daca presa si populatia le-ar afla ele ar alimenta si mai mult resentimentele impotriva solicitantilor de azil musulmani. Totusi, guvernul de la Berlin a luat unele masuri, in multe tabere separand femeile de barbati, dar a renuntat la o idee initiala de a separat migrantii pe tari de origine.

Insa cum migrantii sunt liberi sa iasa cand vor din aceste tabere, in ultima vreme a crescut numarul femeilor si fetelor germane violate de solicitantii de azil proveniti din Orientul Mijlociu, Africa si Asia. Tribunalele germane au pronuntat anul trecut circa 15 condamnari in astfel de cazuri. Dar aceste sentinte nu ilustreaza amploarea fenomenului, intrucat majoritatea autorilor violurilor raman neidentificati.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO