Raiduri ale politiei in Berlin. Un marocan e suspectat de tentativa de a recruta combatanti pentru Statul Islamic

Ultima actualizare: 25-09-2015 07:02
ISIS

Politia germana a anuntat marti ca a efectuat perchezitii in opt locuri din Berlin, intre care sediul unei asociatii care gazduieste o moschee, ca urmare a unor suspiciuni privind racolarea de combatanti pentru gruparea jihadista Statul Islamic in Siria.

Perchezitiile au inceput la ora locala 06:30 (04:30 GMT) si vizeaza intre altele un marocan de 51 de ani, suspectat de tentativa de a recruta combatanti pentru a lupta in randurile jihadistilor din Statul Islamic in Siria, precizeaza politia berlineza intr-un comunicat, relateaza Agerpres.

Cu toate acestea, fortele de ordine germane mentioneaza ca nu au indicii potrivit carora ar fi fost pregatite acte teroriste pe teritoriul Germaniei.

Un macedonean de 19 ani figureaza, de asemenea, ca suspect in acest caz. Autoritatile considera ca acesta deja lupta in Siria.

Printre locurile perchezitionate in cursul acestui raid figureaza cladirea unei asociatii care adaposteste o moschee in cartierul berlinez Tempelhof-Schöneberg (sectorul 7 din Berlin), potrivit aceluiasi comunicat, care nu ofera precizari despre celelalte locuri perchezitionate.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO