Presa germana: Unul din opt migranti care sosesc in Germania dispare dupa inregistrarea lui de catre autoritati

26-02-2016 13:54

migranti, agerpres

Unul din opt migranti care sosesc in Germania dispare dupa inregistrarea lui de catre autoritati, scrie vineri cotidianul Sueddeutsche Zeitung, pe baza informatiilor oferite de Ministerul de Interne, relateaza DPA.

Aproape 13% din cei 1,1 milioane de migranti si refugiati inregistrati in tara anul trecut nu s-au prezentat la centrele de primire la care au fost trimisi, a precizat ministerul in raspunsul la o intrebare parlamentara din partea Partidului Die Linke (stanga), conform raportului.

Aceasta inseamna peste 130.000 persoane carora li se pierde urma. Multi dintre ei ar fi putut pleca in alte tari, ar putea munci la negru sau ar putea fi implicate in activitati infractionale, a mai precizat Ministerul de Interne german.

Raportul a fost publicat la o zi dupa ce directorul Oficiului federal german pentru Migratie si Refugiati (BAMF), Frank-Juergen Weise, a declarat ca autoritatile nu cunosc numele si identitatea a pana la 400.000 de persoane din Germania.

Potrivit raportului, ministerul a declarat ca este din ce in ce mai greu din cauza lipsei de informatii sa puna in aplicare asa-numita regula Dublin, care prevede ca solicitarile de azil trebuie prelucrate de tara UE in care ajung prima data migrantii.

Germania a suspendat Regulament Dublin pentru o scurta perioada anul trecut pentru refugiatii care fug de razboiul civil din Siria
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO