Celula ISIS ascunsa in inima Europei. Dezvaluirile cutremuratoare pe care un jihadist le-a facut in Franta

Ultima actualizare: 10-06-2016 06:59
Nijmegen

Procuratura olandeza investigheaza posibila existenta a unei celule jihadiste intr-o tabara de refugiati de la Nijmegen, in estul Olandei, relateaza Agerpres, citand DPA si EFE.

Investigatia survine dupa ce ziarul francez Le Monde a scris saptamana trecuta ca gruparea jihadista Statul Islamic (SI) a creat o celula terorista in acel oras din Olanda. Relatarea din Le Monde se bazeaza pe marturia lui Saleh A., un jihadist care s-a predat autoritatilor franceze in luna februarie.

Acesta a afirmat ca o celula alcatuita din 20 de membri ai SI s-a stabilit la Nijmegen, celula care ar face parte dintr-o grupare mai ampla. Trei membri ai acesteia din urma au fost arestati saptamana trecuta in Germania, la Dusseldorf, unde ea avea in plan sa comita circa zece atentate. Un suspect marocan din aceeasi grupare a fost arestat marti in Spania, el fiind banuit ca incerca sa recruteze acolo combatanti care sa se alature jihadistilor in Siria si Irak.

Potrivit televiziunii publice olandeze Nos, autoritatile de la Haga stiu deja cine sunt cei implicati si unde se afla ei in prezent, dar deocamdata nu exista suficiente dovezi pentru a-i aresta.

Orasul Nijmegen a gazduit cea mai mare tabara de refugiati din Olanda. Ea a fost inchisa saptamana trecuta si pentru mass-media nu este clar daca informatiile din Le Monde fac referire la aceasta tabara sau la alta, iar autoritatile olandeze refuza deocamdata sa ofere detalii.

Responsabilul guvernului olandez pentru combaterea terorismului, Dick Schoof, a avertizat in luna martie ca exista semnale ce indica faptul ca militanti jihadisti au incercat sa profite de valul de migranti pentru a se infiltra in Europa.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO