Motivul pentru care un barbat din Turcia a primit 108 ANI de inchisoare. Faptele comise intr-o tabara de refugiati

Ultima actualizare: 07-06-2016 06:58
tabara refugiati sirieni

 Un om de serviciu dintr-o tabara aflata la granita cu Siria a fost condamnat la 108 ani de inchisoare.

Un tribunal din Istanbul a condamnat un barbat turc la 108 ani de inchisoare pentru ca a agresat sexual cel putin opt copii sirieni dintr-o tabara pentru refugiati, relateaza AFP citat de News.ro. Barbatul, in varsta de 29 de ani, numit Erdal E., lucra ca om de serviciu la tabara pentru refugiati de la Nizip, in provincia Gaziantep din sudul Turciei, in apropiere de granita cu Siria.

El a fost gasit vinovat ca a abuzat sexual cel putin opt copii sirieni in toaletele din tabara. In schimb le-a oferit acestora intre 1,5 si 5 lire turcesti (0,5 – 1,7 dolari), potrivit agentiei de presa Dogan. Cotidianul Birgun scrie ca barbatul este suspectat ca a agresat 30 de copii, dar a fost judecat numai pentru opt pentru ca restul familiilor s-au temut ca vor fi trimise inapoi in Siria, daca depun plangere.

Victimele sunt baieti cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani. Avocatii au cerut achitarea barbatului, spunand ca declaratia prin care si-a marturisit faptele a fost facuta sub presiune. Insa judecatorii de la tribunalul din Nizip au respins argumentele si l-au condamnat la 108 ani de inchisoare. El a fost dus imediat la inchisoare. Procurorii au cerut o sentinta de 189 de ani de detentie.

ONG-urile au avertizat ca toti copiii sirieni care traiesc ca refugiati sunt foarte vulnerabili in fata predatorilor sexuali. Tabara Nizip, unde traiesc circa 10.800 de refugiati, a fost vizitata de mai multi demnitari straini si se afla in apropiere de o alta tabara pentru refugiati sirieni vizitata in aprilie de cancelarul german Angela Merkel. Turcia gazduieste peste 2,7 milioane de refugiati, care si-au parasit casele din cauza razboiului din Siria. Numai 250.000 dintre ei traiesc in tabere de refugiati, iar restul locuiesc in orasele turce.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO