A fost numit refugiatul "MOST WANTED" si dat in urmarire generala. Ce au aflat autoritatile despre el dupa ce l-au arestat
Barbatul eritreean extradat miercuri in Italia sub banuiala ca se afla in fruntea unei retele de trafic de fiinte umane care a trimis mii de imigranti spre Europa, unii dintre acestia murind pe drum, era de fapt unul dintre prietenii celui suspectat.
Oficiali italieni si britanici au anuntat miercuri ca Medhane Yehdego Mered (in varsta de 35 de ani), poreclit 'Generalul', a fost dus cu avionul spre Italia in cursul noptii, dupa ce la 24 mai a fost arestat la Khartoum, in Sudan, relateaza Agerpres.
Politia italiana a difuzat o inregistrare video cu un barbat despre care afirma ca este Mered sosind la aeroportul din Roma, insa doi eritreeni care traiesc in Sudan au declarat joi pentru Reuters ca este vorba despre o greseala privind identitatea individului respectiv.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Barbatul din imagini este de fapt Medhanie Tesfamariam Berhe, un refugiat eritreean care voia sa emigreze in Europa, potrivit celor doi martori.
Alti martori eritreeni din Sudan au confirmat aceasta informatie pentru publicatia britanica The Guardian.
''Il cunosc personal pe barbatul arestat si extradat in Italia si el nu este Medhane Yehdego Mered. El a venit in Sudan recent si inca nu poate vorbi araba, dar primul sau nume este tot Medhane'', a afirmat Haile, un refugiat eritreean in varsta de 45 de ani, aflat in Sudan.
Medhane Yehdego Mered este suspectat ca lucra cu un etiopian, Ghermay Ermias, care este inca in libertate. Ei sunt acuzati ca obtineau mari sume de bani aducand imigranti din Libia in Italia, ajutandu-i sa traverseze Marea Mediterana in ambarcatiuni suprapopulate si deseori nesigure.
Retelele de traficanti au scapat in mare parte agentiilor internationale de aplicare a legii, deoarece isi au bazele in celule necunoscute raspandite in multe tari.
Aproximativ 170.000 de imigranti au ajuns in Italia pe mare in 2014 si 153.800 in 2015, conform Organizatiei Internationale pentru Migratie. Pana acum in acest an, peste 40.000 de imigranti au ajuns in Italia.
Peste 8.000 de persoane ar fi murit pe Marea Mediterana de la inceputul lui 2014, unii in largul coastelor Italiei, iar altii incercand sa ajunga in Grecia. Organizatia Medici fara Frontiere sustine ca circa 900 de persoane au murit numai saptamana trecuta.