Un politist suedez a agresat un refugiat de origine araba. Ce injurii rasiste a adus acesta si ce pedeapsa risca. VIDEO

Ultima actualizare: 01-05-2016 00:20
imigrant

Un ofiter de politie din Suedia a fost investigat pentru ca a abuzat un imigrant de origine araba, dupa ce acesta a fost respins dintr-un centrul special pentru refugiati.

Politistii au fost chemati la hotelul Amigo, care gazduia refugiatii veniti in Emmaboda, oras din sud-estul Suediei. Motivul pentru care acestia au fost solicitati este o altercatie care a avut loc in interiorul hotelului, relateaza The Independent.

Nobakht Ahad declara ca ofiterii l-au abuzat verbal si fizic, l-au scos cu forta din hotel si l-au transportat intr-o padure din apropiere. Intr-o inregistrare a incidentului, unul dintre politisti se aude spunand “Du-te acasa, arab nenorocit! Intoarce-te in tara ta!” si alte cuvinte cu tenta rasista.

Un ziar local suedez l-a intervievat pe cetateanul arab, imediat dupa conflict.

M-au lovit cu putere. Unul dintre ei a luat un obiect cu care m-a lovit in cap pana am sangerat. M-au numit in mai multe feluri. Nu mi-am putut inchipui ca politia suedeza ma poate trata in asemenea fel”, a declarat barbatul.

Ziarul Barometern scrie ca Ahad era foarte speriat si acuza dureri in zona coastelor cand a fost gasit de reporteri in padure.

In filmarea interviului, Nobakht pare sa sangereze in zona capului. Cetateanul arab spune ca nu locuia in hotel, ci a fost invitat acolo pentru a bea o cafea.

Miercuri, politia suedeza a inceput investigatiile in ceea ce il priveste pe ofiterul violent, conform statiei locale de radio Sveriges. Politisul este acuzat de amenintare, insulta si asalt.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO