Cum ne ferim de păcăleli în imobiliare și cum putem evita să locuim în case cu pereți strâmbi sau cu vicii ascunse ne învață specialistul arhitect Radu Negoiță, invitat în emisiunea „Conectat la România”.

Radu Negoiță: ''Dacă cineva dorește să ne vândă un apartament care, conform cu prețul pieței, intră în categoria de ieftin, dacă se folosesc epitete pompieristice și termenul de lux apare foarte des sau sunt folosite cuvinte multe care duc cu gândul la opulență, atunci e clar că e ceva tras de păr''.

Ce verificări minime trebuie să facem când mergem să vedem o casă sau un apartament de cumpărat?

''Deschidem uşi, ferestre, vedem dacă balamalele stau bine, ne uităm dacă tocurile şi căptuşelile sunt desprinse sau nu, dacă parchetul pare deja că are burtă. Acestea ţin de finisaje, dar sunt cam singurele pe care le putem observa în afara lucrurilor grave, precum crăpăturile care pot ascunde vicii care ţin de siguranţa structurală'', explică arhitectul.

Mai departe, pentru un control în detaliu, e nevoie de specialişti care să verifice cartea tehnică a construcției, structura, dar și finisajele în detaliu.

Potrivit statisticilor europene, românii sunt în marea lor majoritate proprietari de locuințe, dar casele lor sunt și cele mai înghesuite. Asta înseamnă un mare minus la capitolul confort, mai ales că, în ultimii ani, în multe zone din țară s-a construit haotic.

Sfaturi practice despre un trai bun acasă și cum facem să ne asigurăm că locuința pe care o cumpărăm merită banii noștri - aflați din VIDEO.

Urmăriți Conectat la România, prezentată de Laura Culiță, în fiecare vineri, de la ora 20.00, pe stirileprotv.ro.