Manifestatie in Turcia in memoria atacatorilor de la Charlie Hebdo. "Suntem toti Kouachi"

Dată publicare: 17-01-2015 11:05
Dată actualizare: 20-01-2015 06:55


fratii Cherif si Said Kouachi

Peste o suta de persoane au participat vineri, in fata unei moschei din Istanbul, la o manifestatie in memoria fratilor Chérif si Said Kouachi, autorii unui atentat impotriva revistei satirice Charlie Hebdo, la Paris, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Reuniti la apelul asociatiei islamice radicale Platforma fraterna a sustinatorilor profetului, manifestantii au desfasurat un banner cu portretele fratilor Kouachi si al fostului lider Al-Qaida, Osama ben Laden.

De asemenea, ei au scandat "Dumnezeu este atotputernic" si au purtat pancarte pe care scria: "Suntem toti Kouachi".

"Sunt 2 miliarde de musulmani si nimeni nu a reactionat. Totusi, a venit ziua cand, prin mana lui Allah, doua sau trei persoane i-au pedepsit si i-au umilit pe acesti necredinciosi. Acum toata presa occidentala si necredinciosii stiu ca, in cele din urma, musulmanii se vor razbuna", a declarat unul dintre organizatorii manifestatiei, Bayram SamSam.

Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morti. El a fost revendicat si de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria si de organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabia.

Revista Charlie Hebdo s-a remarcat de-a lungul timpului prin ironizarea Profetului Mahomed si a altor elemente religioase, in principal islamice, publicatia primind, ca reactie, o serie de amenintari teroriste.

Miercuri, publicatia satirica a publicat pe prima pagina o caricatura cu Profetul Mahomed, reprezentat cu lacrimi in ochi si tinand o pancarta pe care scrie "Sunt Charlie", slogan utilizat in semn de solidaritate dupa atacul care a vizat publicatia franceza.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO