Coulibaly a fost de 3 zile la Madrid, la inceputul anului. Autoritatile suspecteaza existenta unei celule teroriste in Spania


Ultimul update: Duminica 18 Ianuarie 2015 07:23
Data publicarii: Joi 15 Ianuarie 2015 12:04
Categorie: Charlie Hebdo
Amedy

Unul dintre autorii ai atacurilor armate de la Paris, Amedy Coulibaly, s-a aflat intr-un sejur de trei zile la Madrid, in perioada 30 decembrie-2 ianuarie, scrie un ziar spaniol.

Aceeasi sursa precizeaza ca autoritatile fac acum ancheta cu privire la existenta unei celule de sustinere.

Amedy Coulibaly, suspectat ca a ucis o politista pe 8 ianuarie, iar dupa aceea a luat ostatici, dintre care a ucis patru, intr-un supermarket cu specific evreiesc la Paris, se afla la Madrid in perioada 30 decembrie-2 ianuarie si era insotit de un individ inca neidentificat, scrie cotidianul catalan La Vanguardia.

Trecerea prin Madrid a partenerei sale, Hayat Boumeddine, era cunoscuta. In schimb, eventualul sau sejur de aproape trei zile in capitala spaniola reprezinta o informatie noua. Potrivit autoritatilor turcesti, tanara s-a dus la Istanbul, de la Madrid, si ar fi intrat pe teritoriul Siriei pe 8 ianuarie, subliniaza La Vanguardia.

Serviciile antiteroriste spaniole ancheteaza impreuna cu cele franceze asupra activitatilor lui Coulibaly in Spania, cu scopul de a stabili daca exista o celula de sustinere in aceasta tara.

Potrivit autoritatilor spaniole, aproximativ 70 de combatanti islamisti plecati in zone de conflict, de pe teritoriul Spaniei, au revenit in tara in 2014. Ministrul de Interne Jorge Fernandez Diaz a declarat recent, intr-un interviu, ca inca aproximativ 12 ar fi revenit de la inceputul lui 2015.

Amedy Coulibaly, in varsta de 32 de ani, un infractor multirecidivist, a fost omorat pe 9 ianuarie, in asaltul unitatii de elita a politiei franceze, la supermarketul din estul Parisului in care tinea ostatici. Coulibaly actiona, potrivit propriilor spuse, in coordonare cu Saïd si Chérif Kouachi, care au ucis miercuri 12 persoane in atacul armat comis la saptamanalul satiric Charlie Hebdo, la Paris.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO