Al-Qaida in Peninsula Arabia revendica atacul la Charlie Hebdo. "Credinciosii jihadului le-au aratat ce inseamna respectul"

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Marti 13 Ianuarie 2015 07:01
Data publicarii: Sambata 10 Ianuarie 2015 13:32
Categorie: Charlie Hebdo

Al-Qaida in Peninsula Arabia a organizat si a coordonat atacul comis la redactia Charlie Hebdo, afirma un lider al grupului terorist, explicand ca este un act de razbunare dupa ofensarea Profetului Mahomed.

De asemenea, el a amenintat SUA, Franta si Marea Britanie cu noi atacuri din cauza "actelor de blasfemie".

Organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabia (AQAP), filiala yemenita a retelei teroriste Al-Qaida, afirma ca a transmis mesajul de revendicare abia acum pentru a nu periclita actiunile autorilor atacului terorist. "Unii dintre fiii Frantei au fost lipsiti de respect fata de Profetul Mahomed, astfel ca un grup de soldati credinciosi ai jihadului au mers la ei si le-au aratat ce inseamna respectul si care sunt limitele libertatii de exprimare. Soldatii care il iubesc pe Allah si pe profeti au venit la voi, nu s-au temut de moarte, au iubit martiriul pentru cauza lui Allah", afirma Harith bin Ghazi Al-Nadhari, un lider al organizatiei Al-Qaida in Peninsula Arabia responsabil de aplicarea Sharia (legea islamica).

"Lumea se intreaba care este legatura dintre fratii care au comis operatiunea contra redactiei Charlie Hebdo si Al-Qaida. (...) Operatiunea a fost coordonata de conducerea AQAP, iar tinta a fost aleaga cu grija, pentru a razbuna ofensele aduse onoarei Profetului Mahomed. Tinta a fost aleasa in Franta din cauza rolului evident al acestei tari in razboiul impotriva islamului in natiuni oprimate", adauga liderul terorist, citat de Institutul SITE, care monitorizeaza site-urile islamiste.

"Operatiunea este rezultatul amenintarilor seicului Osama ben Laden (fostul lider al retelei Al-Qaida - n.red). El a avertizat Occidentul asupra consecintelor persistentei in blasfemii impotriva valorilor sfinte musulmane. Am intarziat cu mesajul de revendicare din ratiuni care tineau de siguranta autorilor operatiunii", explica Al-Nadhari. 

"Operatiunea comporta avertismente importante adresate tarilor occidentale. Ofensele aduse valorilor sacre musulmane si protejarea celor care comit blasfemii vor avea un pret mare, iar pedepsele vor fi severe. Crimele tarilor occidentale, in principal ale Americii, Marii Britanii si Frantei vor fi urmate de riposte pe teritoriile acestor tari", ameninta liderul terorist intr-o inregistrare audio de aproape 6 minute.

"O, popor francez: este mai bine pentru voi sa incetati agresiunile contra tarilor musulmane, pentru ca in acest mod poate veti trai in siguranta. Insa, daca veti continua razboaiele contra lui Allah si a Profetului Mahomed, nu veti fi siguranta", incheie Al-Nadhari.

Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morti si 11 raniti. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski). Publicatia Charlie Hebdo primise o serie de amenintari dupa ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed. Atacul a fost revendicat si de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria.

Fratii Chérif si Said Kouachi - considerati autorii atacului contra revistei Cherlie Hebdo - au murit vineri seara in confruntarile cu fortele de ordine franceze la sediul unei tipografii din localitatea Dammartin-en-Goële. Un barbat care era tinut ostatic a scapat cu viata.

Islamistul Chérif Kouachi a sunat la postul BFMTV inainte de interventia fortelor de elita franceze si a declarat ca facea parte din organizatia terorista Al-Qaida in Peninsula Arabia. La randul sau, Amedy Coulibaly, autorul luarii de ostatici de la un magazin evreiesc din Paris si presupusul criminal al politistei omorate in zona Montrouge din Paris, a declarat ca s-a sincronizat cu autorii atacului contra revistei Charlie Hebdo si ca facea parte din grupul terorist Stat Islamic in Irak si Siria (SIIS).

Amedy Coulibaly, un islamist in varsta de 32 de ani, a fost omorat in interventia fortelor de ordine la magazinul evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului). Patru ostatici de la magazinul evreiesc au murit. O islamista in varsta de 26 de ani, Hayat Boumeddiene, considerata un complice al lui Amedy Coulibaly, a reusit sa fuga in timpul interventiei politiei, fiind cautata de autoritatile franceze.

Franta participa la coalitia internationala care efectueaza raiduri aeriene contra retelei teroriste Stat Islamic in Irak si Siria. In plus, Franta desfasoara operatiuni militare contra grupurilor teroriste afiliate Al-Qaida din Mali si Republica Centrafricana.

A stat ascuns in cartoane si prin SMS le-a spus politistilor ce faceau teroristii Kouachi. Cum a devenit Lilian un erou
A stat ascuns in cartoane si prin SMS le-a spus politistilor ce faceau teroristii Kouachi. Cum a devenit Lilian un erou
VIDEO PROTVPLUS.RO
Charlie Hebdo
Recompensa de 200.000 de dolari oferita de un politician din Pakistan pentru asasinarea proprietarului Charlie Hebdo
Charlie Hebdo amana publicarea urmatoarelor numere: "Angajatii nu se simt pregatiti, au nevoie de timp"
Patru barbati au fost inculpati si incarcerati in Franta in legatura cu atentatele de la Paris
Atentate teroriste dejucate in Franta. Cinci persoane au fost arestate dupa ce politia a gasit un depozit de explozibili
Atacurile teroriste din Paris. Patru barbati au fost deferiti justitiei, pentru a fi inculpati
Drapelul Frantei, ARS in Afganistan. In Pakistan, la protestele contra Charlie Hebdo s-au alaturat si crestinii
Europol
Europol: In Europa traiesc intre 2.500 si 5.000 de musulmani radicalizati. Dejucarea unor atentate, tot mai complicata
Manifestatie antiislam, in Danemarca. David Cameron: "Sa acceptam ca revistele pot publica lucruri ofensatoare"
The Telegraph: Armele folosite de teroristi in atacurile din Franta, POSIBIL fabricate in Romania
Redactorul-sef Charlie Hebdo: De fiecare data cand facem un desen cu Mahomed sau Dumnezeu, aparam libertatea religioasa
Chérif Kouachi a fost inmormantat, la fel ca si fratele sau, intr-un mormant anonim
Manifestatii in Africa, Orientul Mijlociu si Rusia contra Charlie Hebdo. 7 biserici incendiate in Niger. "Veti ajunge in iad"