Cele mai ciudate telefoane la CES 2013: unul rezista 15 ani in stand-by, altul e pentru "Apocalipsa"

Ultima actualizare: 13-01-2013 07:14

Telefonul care sta in stand-by 15 ani, mobilul pentru cei care se tem de Sfarsitul Lumii si cel mai mare smartphone de pe planeta. Asa arata pe scurt lista lansarilor de la cel mai mare targ de tehnologie, aflat in plina desfasurare in Las Vegas.

La CES putem sa vorbim doar la superlativ. Cel mai mare, cel mai performant... Spre exemplu, Huawei, care anul trecut a adus cel mai subtire telefon din lume in Las Vegas, se lauda acum cu smartphone-ul de 6,1 inch.

D2 poate parea interesant pentru dumneavoastra. Are un ecran mai mic, de "doar" 5 inch, FULL HD dar si o baterie care promite multe ore de convorbiri.

Si Lenovo intra pe piata super telefoanelor cu un PHABLET de 5,5 inch, adica un hibrid telefon-tableta splendid, dar cu un defect de neiertat.

Sony nu se gandeste insa doar la ecran si performante, ci si la ce folosim smartphone-ul cel mai des. Fie ca ne uitam la filme, fie ca utilizam mult navigatia GPS, vom putea conecta telefonul foarte usor la orice dispozitiv.

Chiar daca sunt de acum mai rapide si mai mari, toate smartphone-urile mostenesc acelasi defect - bateria care se descarca la fel de repede precum se incarca. Sunt insa si cativa producatori care sustin ca se intorc in timp, cu telefoane pentru toata lumea. Adica ecrane cu text mare si butoane usor de apasat.

Are buton de urgenta, apesi o singura data iar tel. apeleaza cinci persoane si le trimit SMS.

Au aparut, ce-i drept, cam tarziu, telefoanele pentru cei care... se tem sfarsitul lumii. Acesta spre exemplu nu este dependent de semnalul GSM, ci se conecteaza la satelit, ca cei dragi sa stie tot timpul unde esti atunci cand pleci in vreo excursie exotica.

Unul dintre cele mai "destepte" telefoane de la CES este si cel mai banal. Are o durata de stand-by de 15 ani si nu foloseste decat o baterie de telecomanda, care costa 3 lei in magazine.

Trebuie sa va mai arat un prototip, de plastic, nu functioneaza, cu doua fete, pe o fata ecran clasic, iar pe celelata parte un ecran cu cerneala electronica.

Toate aceste modele vor ajunge anul acesta pe piata, si viitorul e clar, smartphone-urile vor fi din ce in ce mai mari, desi nu sunt pe gustul multora.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO