Cum a fost pacalit un barbat care a incercat sa schimbe la negru 1000 de euro. Ce suma a primit

30-07-2013 10:55


bani, euro

 Un barbat din Resita s-a lasat induplecat de un individ care i-a promis un schimb valutar mai bun, atunci cand vroia sa schimbe 1000 de euro la o banca.

 Totul s-a petrecut luni, langa sediul unei unitati bancare de pe bulevardul Republicii. Individul s-a apropiat de victima si i-a facut o “oferta” mai buna, astfel ca barbatul a cedat si a acceptat schimbul banilor la negru.

Profitand de neatentia victimei, suspectul i-a dat in schimbul celor 1000 de euro doar 200 de lei. Astfel, a reusit sa-l pacaleasca de suma de 42 de milioane de lei si s-a grabit sa plece pentru a nu avea probleme cu politia.

NU VA LASATI PACALITI!

“'Legea prevede sanctionarea cu amenda de pana la 1500 de lei a celor care practica schimbul ilegal de valuta, iar efectuarea schimbului ilegal de valuta in mod repetat constituie infractiune de evaziune fiscala si se pedepseste cu inchisoarea de pana la 8 ani. De asemenea sumele de bani care au servit la savarsirea contraventiei se confisca si se valorfica conform legii”, transmit reprezentantii Inspectoratului de Politie Caras-Severin.

Politistii le recomanda oamenilor sa schimbe valuta numai la banci sau la casele de schimb valutar autorizate. In acest fel nu practica evaziunea fiscala si evita riscul de a fi inselati.

“De cele mai multe ori aceste persoane abordeaza cetatenii in preajma unitatilor bancare oferindu-le intr-un mod agitat ca si cand e o oferta de nerefuzat un curs valutar mult peste cel oficial iar in aceasta graba si agitatie pe care o provoaca <<valutistul>>, cetateanul cade in capcană si cand este mult prea tarziu realizeaza ce scump la costat <<oferta>>"..

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO