Un cuib urias de viespi ucigase distrus cu un aruncator de flacari, de militari chinezi. VIDEO

Ultima actualizare: 21-10-2013 07:00
viespi asiatice

Este o situatie in care spray-ul sau praful nu mai pot face fata. Asa ca s-a apelat la logistica armatei.

Autoritatile din China sunt nevoite sa recurga la solutii extreme pentru a extermina viespile uriase, care au ucis zeci de oameni si au ranit mii.

Avand de-a face cu cuib de viespi de peste un metru si jumatate lungime, cocotat intr-un copac la 30 de metri distanta de pamant, autoritatile dintr-un oras au considerat ca aceasta este o situatie cu care doar armata se poate descurca.

Pentru ca problema viespilor ucigase a devenit una de siguranta nationala in aceasta perioada, in China, fortele armatei au intervenit in acest caz cu un aruncator de flacari.

Intr-un video se vede cum ofiterii imbracati in uniforme de camuflaj si cu masti pe fata se pregatesc sa intre in “zona de razboi”. Apoi unul isi fixeaza aruncatorul pe umar, in timp ce altul il sustine, dupa care era lansat focul in copac. In imagini se vede apoi cum cuibul este distrus de foc.

Comandantul unitatii a spus ca aceasta tactica extrema a fost necesara. “Cuibul era urias. Am studiat problema la fata locului si ne-am dat seama ca aruncatorul de flacari era singura solutie”.

Operatiunea a avut loc in orasul Jiangjin Tsz Wan Yuen Tsuen, anul trecut.

Aceste masuri extreme sunt justificate de faptul ca insectele, care au inceput sa atace oamenii, au facut recent numeroase victime. Potrivit unui raport, in doua luni au fost ucisi cel putin 41 de oameni, iar altii aproape 2.000 au fost raniti grav dupa ce au fost atacati de viespi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO