Un caine a ramas blocat 3 ANI intr-o gaura in beton, in Rusia. VIDEO: operatiunea incredibila prin care a fost salvat

12-10-2016 13:51

caine salvat din gaura Rusia

Caz cutremurator in orasul Habarovsk din Siberia, unde o catelusa a fost salvata dupa trei ani de captivitate in spatiul dintre doua cladiri.

Botezata “Volia” – “Libertate” sau "Vointa", in limba rusa – catelusa a fost aruncata in gaura dintre un bloc si magazinul de alaturi cand era pui si a fost salvata abia 3 ani mai tarziu. Oamenii din Habarovsk spun ca animalul scheuna aproape in fiecare noapte si multi ii aruncau mancare in “celula” sa, insa pana acum nimeni nu a reusit sa o scoata.

Se pare ca animalul a fost prea speriat pentru a iesi atunci cand era pui iar apoi s-a facut prea mare ca sa mai aiba loc prin gaura stramta dintre cele 2 cladiri. Autoritatile Ministerului pentru Situatii de Urgenta au refuzat sa se implice, la fel si proprietarul magazinului, astfel ca in cele din urma cainele a fost salvat abia dupa 3 ani in urma unei campanii de mobilizare publica, initiata de un locatar care tocmai se mutase in bloc si a fost revoltat de situatie.

Cainele, extrem de speriat, a refuzat sa iasa, in ciuda eforturilor salvatorilor. In ultima instanta, acestia au largit un pic gaura si tanara Daria Stepantova, dintr-o organizatie pentru drepturile animalelor a reusit sa se bage in ea si sa scoata catelusa.

“Eram inspaimantata”, povesteste ea, “era greu, a trebuit sa largesc gaura cu mainile goale. Respiram doar praf de ciment si nisip”. Stepantova a descoperit ca de-a lungul timpului animalul isi sapase un adevarat tunel, astfel incat a trebuit sa intre complet dupa ea, fiind scoasa afara cu o franghie.

“Volia” este acum intr-un adapost pentru animale si veterinarii spun ca se teme de oameni, lumina si spatii deschise. Ei spera totusi ca “Volia” isi va gasi un stapan.

 

Sursa: Siberian Times


VIDEO PROTVPLUS.RO