Transplantul pe care niciun pacient nu si-l doreste, desi vindecarea e garantata

Dată publicare: 03-11-2011 09:42
Dată actualizare: 17-05-2012 15:50


barbat bolnav

Suna bizar, dar medicii au tratat cu succes un pacient care avea o bacterie periculoasa, cu un transplant de fecale.

Procedura implica prelevarea materiei de la o persoana sanatoasa, de regula o ruda apropiata, amestecarea ei cu substanta salina si transferarea in colonul persoanei infectate cu bacteria Clostridium difficile, care provoaca diaree.

Tehnica ajuta la restabilirea echilibrului natural in colon, spun medicii de la Colegiul American de Gastroenterologie din Washington.

Echipa de medici de la Spitalul Montefiore din New York au constatat ca dupa numai o sesiune de tratament, 91 la suta din pacienti au scapat de diaree, in decursul a cateva zile.

Conducatorul studiului, dr. Lawrence Brandt, a spus: “Transplantul de fecale este foarte eficient, bine tolerat si foarte sigur pentru infectiile digestive”.

Bacteria Clostridium difficile este deosebit de agresiva si foarte rezistenta la tratamente, inclusiv cele cu antibiotice. In cazul pacientului de 65 de ani vindecat de medicii de la Spitalul Montefiore, cu transplantul de materie fecala, bacteria l-a chinuit timp de 11 luni. A fost supus mai multor sesiuni de tratamente cu antibiotice, care nu au avut efect.

Cititi si:

Traore, între milioane de euro şi milioane de ochi care îl vor admira! Ivorianul are de făcut cea mai grea alegere pentru un transfer

Chivu şi Inter intră în istoria Ligii cu un record incredibil! Maldini şi Inzaghi nu credeau că mai pot fi bătuţi!

Dialoguri incredibile! Cum vorbeau oamenii de fotbal unii despre alţii la telefon: 'P...atul ăla de Dorinel îmi cerea să...'

 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO