Transplantul pe care niciun pacient nu si-l doreste, desi vindecarea e garantata
Suna bizar, dar medicii au tratat cu succes un pacient care avea o bacterie periculoasa, cu un transplant de fecale.
Procedura implica prelevarea materiei de la o persoana sanatoasa, de regula o ruda apropiata, amestecarea ei cu substanta salina si transferarea in colonul persoanei infectate cu bacteria Clostridium difficile, care provoaca diaree.
Tehnica ajuta la restabilirea echilibrului natural in colon, spun medicii de la Colegiul American de Gastroenterologie din Washington.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Echipa de medici de la Spitalul Montefiore din New York au constatat ca dupa numai o sesiune de tratament, 91 la suta din pacienti au scapat de diaree, in decursul a cateva zile.
Conducatorul studiului, dr. Lawrence Brandt, a spus: “Transplantul de fecale este foarte eficient, bine tolerat si foarte sigur pentru infectiile digestive”.
Bacteria Clostridium difficile este deosebit de agresiva si foarte rezistenta la tratamente, inclusiv cele cu antibiotice. In cazul pacientului de 65 de ani vindecat de medicii de la Spitalul Montefiore, cu transplantul de materie fecala, bacteria l-a chinuit timp de 11 luni. A fost supus mai multor sesiuni de tratamente cu antibiotice, care nu au avut efect.
Cititi si: