"Sunt dezamagit de intreruperea povestii de dragoste". Reactia profesorului care a fugit cu o eleva

Dată publicare: 30-09-2012 08:03
Dată actualizare: 04-11-2012 13:18


profesor si eleva

Un profesor britanic, arestat in Franta impreuna cu o eleva de liceu in varsta de 15 ani, cu care fugea de o saptamana, s-a declarat pregatit in vederea unei extradari in Marea Britanie si "foarte dezamagit" de intreruperea acestei "povesti de dragoste".

Profesor britanic arestat in Franta, "dezamagit" de oprirea unei "povesti de dragoste" cu o eleva

Un profesor de matematica, Jeremy Forrest, in varsta de 30 de ani, a fost incarcerat in noaptea de vineri spre sambata, pana la data unei audieri publice, marti, in care urmeaza sa se decida cu privire la extradarea sa catre Marea Britanie.

Cu un mandat european de arestare emis pe numele sau, Forest, care este casatorit, a anuntat prin avocatul sau ca nu se opune sa fie predat autoritatilor britanice.

Liceana Megan Stammers, in varsta de 15 ani, care era eleva a sa, urma sa fie repatriata in Marea Britanie sambata. Ea a vorbit cu parintii, care o asteptau in Marea Britanie, potrivit unei purtatoare de cuvant a politiei din Sussex.

"Megan ar trebui sa se intoarca astazi la familia sa si sa stea de vorba cu politia", a declarat purtatorul de cuvant.
Presa britanica a scris ca mama fugitivei a plecat spre Bordeaux pentru a-si lua fiica.

Avocatul francez al profesorului, Daniel Lalanne, a descris sambata "un baiat sarmant", care pare "mai tanat decat este" si "foarte discret", dupa ce s-a intalnit cu acesta la inchisoare.

El este "foarte dezamagit de intreruperea brutala a povestii de dragoste" cu Megan, a adaugat Lalanne, subliniind ca profesorul "nu este depresiv".

"Nu este fugar. A fost arestat in timp ce se afla la Bordeaux, cautand de lucru pentru a prelungi povestea de dragoste un pic mai departe, intr-o tara poate mai intelegatoare", a subliniat el.

Profesorul si eleva au fost arestati in centrul orasului Bordeaux, in timp ce mergeau la un interviu, in vederea obtinerii unui loc de munca.

Potrivit anchetatorilor britanici, cei doi au parasit Sussexul (in sudul Angliei) la 20 septembrie, cu masina profesorului.

Un mandat a fost eliberat "pentru rapire de copii", deoarece tanara a fost "luata fara consimtamantul parintilor", potrivit politiei britanice.

Noua ore mai tarziu, ei luau un vapor, la Dover (in sudul Angliei), pentru a traversa Canalul Manecii (in nordul Frantei).

Imagini video inregistrate pe feribot de catre camerele de supraveghere ii surprind pe adolescenta si pe profesor tinandu-se de mana.

Administratorul hotelului in care au petrecut prima noapte la Bordeaux a descris doua persoane "discrete" si "nu neaparat indragostite".

"Au sosit pe 21 septembrie seara si au plecat sambata dimineata, dar habar nu aveam ca sunt in ilegalitate", a declarat pentru AFP Eric, administratorul hotelului.

Jeremy Forrest, care stia cateva cuvinte in franceza, s-a prezentat ca "Jack Grant". Potrivit administratorului, cuplul era "discret", "linistit" si "nu neaparat indragostit".

"Ea nu parea (in varsta) de 15 ani, ci mai degraba de 18-20 (de ani), iar el parea un pic mai tanar de 30 de ani", potrivit lui Eric.

Presa britanica si-a pus intrebari, in ultimele zile, in legatura cu atitudinea institutiei unde preda Forrest, despre legatura dintre adolescenta si profesor, care pare ca a inceput dupa o excursie scolara, in februarie.

Tot potrivit presei britanice, profesorul, care este casatorit si face muzica, ar fi scris in urma cu cateva luni pe un blog, sub numele sau de scena, "sunt dependent de tine ca de heroina", evocand "dilema morala" in care se afla.

"Cum trebuie, cum ar trebui sa definim ceea ce este bine sau rau, acceptabil sau inacceptabil?", ar fi continuat el.

Varsta majoratului sexual este stabilita la 16 ani in Marea Britanie si la 15 ani in Franta, dar in aceasta din urma exista si "un delict de abuz sexual fara violenta asupra unui minor in varsta de peste 15 ani, constand in a abuza de autoritatea oferita de functiile detinute".
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO