Reactia socanta a unui condamnat la moarte atunci cand afla ca nu va fi executat

Dată publicare: 28-11-2011 06:29
Dată actualizare: 21-05-2012 18:08


condamnat la moarte Gary Haugen

Un barbat care a fost condamnat la pedeapsa capitala, care urma sa se puna in aplicare peste o saptamana, il acuza pe guvernatorul din statul Oregon ca este un las, dupa ce a anulat toate executiile din motive morale.

Gary Haugen, care a ucis doi oameni, l-a batjocorit de-a dreptul pe guvernatorul John Kithaber, intr-un interviu pe care l-a acordat unui ziar local, si a spus ca acesta nu are curaj sa-l duca la executie.

Haugen a renuntat la drepturile sale legale si a spus ca vrea sa fie executat, in semn de protest impotriva sistemului juridic din Oregon, pe care el il considera “stricat”.

El este somerul caruia nicio femeie nu-i poate rezista. Ce il face sa fie atat de special

John Kithaber a spus ca el nu va permite ca cineva sa fie executat atata vreme cat el va fi guvernator, considerand masura “inechitabila”.

Haugen a avut urmatoarea reactie: “Este un cawboy de hartie. Nu a avut curaj sa apese pe tragaci”.

In acelasi interviu, Gary Haugen a spus ca a ajuns la concluzia ca guvernatorul “este un las si actioneaza in interes personal, in loc sa respecte dorinta alegatorilor care au reinstituit pedeapsa cu moartea in statul Oregon in 1984". In acest interval, doar doi oameni au fost executati in acest stat.

Decizia privind executia lui Haugen a fost semnata de doua ori pana acum si de doua ori guvernatorul a anulat hotararea judecatorului: “Este o incalcare a drepturilor mele constitutionale. Este o pedeapsa cruda si neobisnuita. Aduci un individ de doua ori in fata mortii, iar apoi il intorci”, a spus Haugen

Gary Haugen, de 49 de ani, va contesta decizia guvernatorului, printr-o actiune introdusa de avocatul sau.
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO