Primarul New York-ului, aratat cu degetul pentru moartea unei... marmote celebre. Bill de Blasio a scapat-o din brate

Ultima actualizare: 30-09-2014 07:03

Politica poate fi uneori imprevizibila si plina de capcane. A aflat si primarul New York-ului, Bill de Blasio, aratat cu degetul pentru moartea unei marmote.

Una celebra, care vestea vremea la inceputul de februarie, intr-o ceremonie cunoscuta la noi drept "Ziua Cartitei", dupa titlul unui film.

Marmota Chuck - de fapt o femela - l-a muscat pe fostul primar Bloomberg, in 2009. Dar, in anul de gratie 2014, s-a "prabusit" din bratele noului primar. Si a cazut de sus, pentru ca Bill de Blasio masoara aproape doi metri. Ulterior. bietul animal a decedat din cauza unor "rani interne grave".

Drama - dezbatuta intens pe retelele de socializare - isi are originea in incidentul produs pe 2 februarie, cand Chuck a fost adus la New York, pentru traditionala ceremonie de Ziua Cartitei. Numai ca primarul l-a scapat din brate pe "meteorologul cu blanita".

Gradina zoologia sustine ca un veterinar a stabilit ca marmota a suferit rani interne dupa ceremonia din 2 februarie, dar inainte de 9 februarie. Insa nu poate spune ce s-a intamplat si considera moartea animalului drept un "mister.

Potrivit New York Post, conducerea Gradinii Zoologice - subventionata in buna masura de primaria condusa de Bill de Blasio - a ascuns adevarul anuntand ca decesul a survenit "din cauze naturale".

Glumele si comentariile ironice au aparut imediat pe retelele de socializare: "Primul scandal al administratiei Blasio" spunea un internaut, pentru ca altul sa-l acuze pe primar ca are "Mainile patate cu sange". Tot pe un ton glumet, o revista a scris despre "un Watergate al generatiei noastre", aluzie la scandalul politica care a dus la demisia presedintelui Nixon

In orice caz, multi sunt de parere ca primarul de Blasio n-ar mai trebui sa streseze marmotele.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO