Motociclisti evitati in ultima clipa de un avion, pe o insula din Caraibe

Dată publicare: 07-01-2014 18:15
Dată actualizare: 10-01-2014 06:56


St. Bart's

Insula este destinatia favorita a celor bogati si faimosi, dar aventurierii care se indreapta spre St. Bart's cu avionul trebuie sa fie pregatiti pentru o coborare abrupta, pe langa un drum aglomerat, inaintea aterizarii pe o pista scurta.

Pista aeroportului Gustaf III din insula caraibeana este atat de scurta, incat pilotii au nevoie de instructaj special pentru a ateriza aici.

In zilele cu vant, calatoria cu avionul poate fi mai inspaimantatoare pentru ca avioanele care decoleaza sunt indreptate spre o parte a plajei folosita de turisti, scrie Daily Mail.

Aeroportul a fost inclus pe pozitia a treia in topul celor mai periculoase aeroporturi din lume, intr-un sondaj realizat de un post de televiziune specializat in documentare.

 

Aeroportul Toncontín, din Tegucigalpa, Honduras, s-a clasat pe locul al doilea. Acesta este celebru pentru locatia apropiata de munti si pentru pista scurta.

Toncontín

Din cauza vecinatatii muntilor, pilotii trebuie sa zboare in zig-zag pentu a evita varfurile muntoase si a se alinia pentru aterizare.

Cel mai periculos aeroport din lume este Tenzing-Hillary, din Lukla, Nepal.

Tenzing-Hillary

Aflat la 3000 de metri inaltime, in mijlocul muntilor Himalaya, Tenzing este poarta spre Everest. Pista de aterizare are doar 500 de metri si se afla pe versantul unui munte.

Pilotii au o singura sansa se a ateriza, daca rateaza aterizarea nu se mai pot ridica din nou, pentru o noua incercare.

Decolarea este chiar mai palpitanta. Avionul accelereaza pe pista inclinata, iar o franare este imposibila. Daca avionul nu e in aer pana la terminarea pistei, acesta se indreapta in prapastia de dedesubt.

Sursa foto: Youtube

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO