Eutanasiat si dat la lei. Un pui de girafa a fost macelarit in fata vizitatorilor unei gradini zoologice

10-02-2014 08:38


Petitia internationala pentru salvarea de la moarte a unui pui de girafa de la gradina zoologica din Copenhaga a esuat. Gradina zoologica a eutanasiat animalul, pentru ca avea prea multe exemplare.

Duminica, Gradina Zoologica din Copenhaga a anuntat ca a eutanasiat masculul, pe nume Marius, pentru a evita reproducerea in cadrul aceleiasi familii, informeaza CNN.

Dupa o autopsie, Marius a fost macelarit in fata publicului gradinii, din care faceau parte si copii, iar apoi din corpul sau au fost hraniti leii din gradina zoologica.

In ciuda tentativelor internationale de a salva puiul de girafa, gradina zoologica din capitala daneza a declarat ca Marius nu mai are loc in turma sa de girafe.

"Girafele noastre fac parte dintr-o program international de reproducere, care are ca scop mentinerea unei populatii sanatoase de girafe", a declarat Bengt Holst, directorul Gradinii Zoologice din Copenhaga. "Acest scop se poate realiza doar prin mentinerea unui echilibru intre diversitatea genetica si spatiul disponibil. Inevitabil, apar astfel de probleme de surplus."

"Daca l-am fi sterilizat, ar fi ocupat spatiul altei girafe mai importante din punct de vedere genetic."

Marius a fost omorat cu un pistol cu cuie, nu cu o injectie letala, care ar fi contaminat carnea. Carcasa sa a fost folosita partial pentru cercetare si partial pentru a hrani animalele carnivore de la zoo, leii, tigrii si leoparzii.

Peste 27.000 de oameni din intreaga lume au semnat o petitie pentru salvarea lui Marius iar mai multe gradini zoologice s-au oferit sa il gazduiasca, dar conducerea gradinii zoologice a refuzat ofertele, pentru ca nu corespundeau cerintelor programului de reproducere.

Autopsia a fost facuta in aer liber, din cauza marimii girafei. Publicul a putut asista la procedura, inclusiv copii, cu acordul parintilor.

"A fost o ocazie buna sa invitam oaspetii sa asiste. Scopul nostru este de a educa lumea si a fost un motiv bun sa le aratam oamenilor cum arata o girafa", a declarat Holst.

Anual, intre 20 si 30 de animale sunt eliminate din aceleasi motive, la gradina zoologica din Copenhaga, printre care se numara capre, antilope sau porci mistreti.

VIDEO PROTVPLUS.RO