Drama adolescentelor din tara care a inventat "bunele maniere". Ce pateste una din trei minore

Dată publicare: 05-03-2012 08:04
Dată actualizare: 05-10-2012 09:48


adolescenta

Un studiu recent arata o situatie ingrijoratoare cu care se confrunta adolescentele britanice, supuse mesajelor tot mai provocatoare, cu tenta sexuala, difuzate de mass-media.

Potrivit unui sondaj, una din trei adolescente britanice este agresata de iubitul ei. Din pacate, cele mai multe fete se tem sa vorbeasca despre asta, sau nici macar nu realizeaza ca au fost abuzate.

Chestionarul a fost publicat de autoritati, care vor sa lanseze o campanie pentru a combate acest fenomen.

Violenta sexuala este stimulata de pornografia usor accesibila online, dar si de o conceptie gresita a tinerilor privind relatiile intime.

Cele mai penibile 9 intrebari despre sex! Uite ce curiozitati jenante au tinerii din ziua de astazi

Astfel, baietii cred ca fetele trebuie sa faca sex, daca au primit cadouri ori s-au distrat pe banii baietilor. La randul lor, adolescentele se simt obligate sa accepte acest lucru, desi nu isi doresc.

Studiul a fost realizat in colaborare cu Universitatea Bristol, pe un esantion de 1.353 de adolescente, cu varste intre 13 si 17 ani. Una din trei fete a recunoscut ca a fost agresata sexual de partener.

Toti tinerii stiu ca violul este ceva gresit, dar ei nu-si dau seama ca si actul sexual care nu este dorit de ambii parteneri este tot o infractiune, spun oficialii.

Aceste impresii gresite despre relatiile intime sunt sustinute de filme si videoclipuri violente.

Adolescentii sunt implicati si in agresarea sexuala a copiilor, fiind inculpati intr-o treime din cazuri.
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO