Crocodil gigantic, gasit in apele unui rau din Rusia. Ce cred oamenii de stiinta despre "monstrul din Siberia"

18-09-2014 13:19


monstru gasit in Siberia

Un grup de turisti a facut o descoperire extraordinara in apele unui rau din Siberia: o creatura preistorica veche de 150 de milioane de ani.

Potrivit agentiei ITAR-TASS, membrii unui club de pescari amatori aflati intr-o excursie in nordul SIberiei au gasit resturile unui mezozaur – o reptila acvatica uriasa care a trait acum 150 de milioane de ani.

Descoperirea ar fi fost facuta pe raul Ruta-Ru din peninsula Iamal, in nordul extrem al Rusiei, iar creatura se presupune ca ar fi apartinut speciei Dakosaurus Maximus, care semana mult cu un crocodil din zilele noastre (foto jos: reconstituire).

Unul dintre turisti, Oleg Iuskov, a facut si o fotografie care pare a infatisa un craniu foarte bine conservat de mezozaur si care a ajuns in presa din intreaga lume. Unii specialisti rusi spun insa ca e aproape imposibil ca o asemenea creatura sa fi trait in zona iar paleontologii britanici citati de Daily Mail sustin ca este prea bine conservat ca sa fie real.

Academia Rusa de Stiinte pare insa convinsa ca e vorba de o descoperire adevarat si si-a anuntat intentia de a trimite o expeditie in zona. Locul unde au fost descoperite presupusele resturi ale unui dinozaur e insa extrem de greu accesibil, fiind nevoie de cateva ore de zbor cu elicopterul.

Sursa: ITAR-TASS

VIDEO PROTVPLUS.RO