Controversele luptelor de cocosi pentru care a fost arestata Principesa Irina. De ce sunt interzise


Ultimul update: Luni 19 August 2013 06:51
Data publicarii: Vineri 16 August 2013 11:12
Categorie: Bizar
Lupte de cocosi

Luptele de cocosi reprezinta un sport care, pe vremuri, era foarte popular in multe tari. Acum insa, sunt foarte putine state care mai aproba aceste competitii "sangeroase si barbare".

Citeste si: Principesa Irina si fiul ei John Walker au fost arestat in Statele Unite dupa ce ar fi organizat lupte de cocosi.

Cocosii care sunt aruncati in aceste lupte sunt pasari crescute special pentru acest lucru, fiind hranite cu vitamine timp de aproximativ doi ani pentru a deveni cat mai puternice si rezistente. Cocosul este o pasare care, congenital, manifesta o agresiune ridicata impotriva masculilor din propria specie.

Luptele care se dau intre aceste pasari sunt sangeroase, chiar daca - uneori - nu sunt finalizate prin moartea acestora. Unele tari permit organizarea acestui "sport", altele l-au interzis, insa cei care se pronunta pentru continuarea acestor batai invoca, in general, motive culturale si religioase.

Conform Wikipedia, luptele intre cocosi reprezinta cel mai vechi sport cu spectatori din lume, prima mentionare a lor fiind facuta in urma cu 6.000 de ani in Persia. De asemenea, a fost un sport foarte popular in perioadele antice ale Indiei, Chinei sau Greciei.

Una dintre tarile care permite in prezent ca publicul sa asiste legal la luptele de cocosi este Cuba. Acolo, jocul are o singura runda, care nu depaseste 30 de minute. In general insa, peste 50% dintre lupte se termina in primele 5 minute. In schimb nu sunt permise pariurile, iar persoanele care sunt prinse ca incalca legea sunt expulzate definitiv din cadrul acestor turnee si nu au voie sa mai participe la nicio alta lupta.

In Spania, aceste lupte sunt interzise, cu exceptia Insulelor Canare. In schimb, in Insulele Canare sunt interzise luptele cu tauri, care nu sunt considerate "traditionale". Si in Andalusia se mai permite organizarea acestor lupte, mai exact in orasele si satele unde sunt considerate traditionale.

O situatie similara exista si in Franta, unde legea permite aceste lupte doar in zonele unde este invocata "traditia" - adica in regiunea Nord-Pas de Calais si alte sate de langa Lille.

In Marea Britanie, luptele de cocosi au fost interzise in 1835, iar 2 ani mai tarziu si in Scotia, unde acest sport era destul de popular in secolul al 18-lea.

In SUA, acest sport este interzis in toate cele 50 de state.
 

Principesa Irina a fost arestata in Statele Unite. Fiica regelui Mihai risca 5 ani de inchisoare
1.000 de cocosi au fost eutanasiati in California. Participau la lupte
SPORT SANGEROS: cocosi pusi sa lupte pana la moarte!
FULLSCREEN
Controversele luptelor de cocosi pentru care a fost arestata Principesa Irina. De ce sunt interzise
  • /

Sursa: Pro TV

Tags: cocosi, cocos, lupte, pasari,

VIDEO PROTVPLUS.RO