Principesa Irina a fost arestata in Statele Unite. Fiica regelui Mihai risca 5 ani de inchisoare

×
Codul embed a fost copiat

Casa Regala a Romaniei este tarata intr-un scandal urias. Principesa Irina, cea de-a treia fiica a fostului suveran, a fost incatusata de agentii FBI in Statele Unite si risca 5 ani de inchisoare.

Cronologia evenimentelor, vineri, 16 august 2013:

UPDATE ORA 18:30 Ea este banuita ca, impreuna cu sotul ei, un fost politist ar fi organizat lupte ilegale de cocosi in perioada aprilie 2012 - mai 2013. Iar din aceste concursuri ar fi castigat aproximativ doua milioane de dolari.

Dintr-un comunicat dat publicitatii, aflam ca monarhul roman a luat cunostinta "cu profunda tristete" despre acest eveniment si spera intr-o decizie dreapta a justitiei americane.

Dupa cateva luni de filaj, agentii FBI au descins la ferma Principesei Irina si a sotului ei John Wesley Walker, situata in estul statului american Oregon.

Citește și
regele Mihai
Mesajul regelui Mihai dupa accidentul din Muntenegru. Casa Regala britanica a transmis condoleante
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"Sunt suspectati de lupte si pariuri cu cocosi, agentii federali sustin ca le-ar fi adus venituri de 2 milioane de dolari. Risca 5 ani si 250.000 amenda", a declarat Simina Mistreanu, reporter "The Oregonian".

Principesa Irina si sotul sau au fost retinuti pentru ca, peste tot in Statele Unite, astfel de competitii sunt in afara legii. Potrivit informatiilor date de anchetatorii FBI, luptele organizate la resedinta sotilor Walker implicau zeci de cocosi. Acestia erau echipati cu obiecte taioase si lasati sa se bata pana mureau.

Conform acuzarii, un arbitru supraveghea luptele, iar cei care administrau actiunea incasau 10 procente din sumele pariate. Cu siguranta, sotul principesei Irina stia ca tot ce se intampla la ferma lor este ilegal, cata vreme fusese in trecut adjunct de serif. Vecinii in schimb sunt bulversati, cu atat mai mult cu cat Irina are sange albastru.

Vestea ca una dintre fiicele sale a fost arestata l-a mahnit pe Regele Mihai Intai.

"Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunostinta cu profunda tristete despre evenimentele legate de Principesa Irina a Romaniei, fiica sa. Majestatea Sa si intreaga Familie Regala spera ca justitia americana si instantele Statului Oregon vor solutiona in cel mai just si mai rapid mod cu putinta acest caz".

Scandalul o pune intr-o lumina neplacuta si pe principesa Margareta.

"De-a lungul anilor, copil, apoi adolescenta, Irina a adunat in jurul ei cobai, hamsteri, pasari exotice, testoase sau pesti. A ales sa trăiasca, aproape toata viata ei, la o fermă. Sora mea le-a transmis copiilor ei, Mihai si Angelica, pasiunea ei pentru animale, pasiune pe care o impartaseste cu sotul ei, John Wesley Walker. Dar, dintre toate animalele pamantului, pasiunea ei cea mai mare este pentru cai" -  scria Principesa Margareta in volumul Cartea Regala de bucate.

Principesa Irina, in varsta de 60 de ani, s-a nascut in perioada de exil a regelui Mihai, la Lausanne. Este a treia fiica a monarhului roman si a Reginei Ana si, in acelasi timp, a cincea in ordinea succesiunii la tron. Cea mai mare parte din viata si-a petrecut-o in Statele Unite.

In 1983, la varsta de 30 de ani, ea s-a casatorit cu John Kreuger, un silvicultor suedez, cu care are doi copii, Mihai si Angelica. A divortat, iar in 2007 si s-a recasatorit cu John Wesley Walker, cu sapte ani mai in varsta decat ea. Cei doi locuiesc la ferma din Oregon, pe care risca sa o piarda daca vor fi gasiti vinovati de justitia americana.

Vestea retinerii principesei Irina i-a socat pe membri familiei regale. Imediat dupa aparitia informatiei, Casa Regala a Romaniei a dat un comunicat potrivit caruia Majestatea Sa Regele Mihai asteapta rezovarea rapida a acestui caz.

"Majestatea Sa spera de asemenea ca prezumtia de nevinovatie sa functioneze de la inceput si pana la sfarsitul acestui nefericit eveniment", mai scrie in comunicatul Casei Regale.

In ceea ce o priveste pe Principesa Irina, aceasta a avut o prezenta discreta in Romania. Dupa revolutie a vizitat tara in trei randuri: in 1997, in 2008 si in 2011. Ultima oara, a participat alaturi de surorile sale la festivitatile prilejuite de implinirea a 90 de ani de viata ai Regelui Mihai. Atunci, a venit in Romania alaturi de sotul sau, retinut si el de agentii FBI.

UPDATE 14:00 In varsta de 60 de ani, Irina Walker si sotul ei, John Wesley Walker, sunt suspectati ca au gazduit cel putin 10 asemenea intreceri intre cocosi, la ferma lor de langa Irrington, intre aprilie 2012 si mai 2013.

Conform Oregon Live, aceste concursuri, care sunt ilegale in toate cele 50 de state americane, le aduceau castiguri de 2.000 de dolari pe zi.

Pedeapsa maxima pentru fiecare dintre acuzatiile care li se aduc este de 5 ani de inchisoare si o amenda de 250.000 de dolari.

Si Huffington Post scrie despre acest incident si mentioneaza ca Irina Walker mai era cunoscuta si sub numele de Irina Kreuger, iar sotul ei a fost ajutor de serif din 1998 pana 2003. Cei 2 impreuna cu alte 4 persoane vor ajunge, vineri, in tribunalul din Portland sub acuzatia de organizare de jocuri ilegale.

Alte 12 persoane din Oregon si Washington sunt acuzate de incalcare a legislatiei privind protectia animalelor.

"Luptele de cocosi sunt ilegale in toate cele 50 de state. Pe langa faptul ca este o practica barbara, aceste lupte de cocosi pun in pericol sanatatea publica si siguranta." - a declarat Amanda Marshall, procuror in Oregon.

Conform rechizitoriului, intre aprilie 2012 si aprilie 2013 au fost organizate cel putin 10 lupte de cocosi, iar pasarile aveau lame taioase legate de picioare. De asemenea, spectatorii plateau ca sa asiste la aceste lupte, iar organizatorii vindeau alimente si bautura.

John si Irina Walker - impreuna cu vecinii lor David Sanchez, 29 de ani, si Aurelia Garcia Mendoza, 33 de ani, si prieteni din Hermiston, Mario "El Cuba" Perez, 62 de ani, si Jose Luis Virgen Ramirez, 48 de ani - au fost acuzati de operarea unor jocuri de noroc ilegale si de sacrificarea ilegala a unor animale prin lupta la ferma sotilor Walker din Morrow County.

Pentru fiecare cap de acuzare, ei risca o pedeapsa maxima de cinci ani de inchisoare si o amenda de 250.000 de dolari. Agentii federali au perchezitionat casele si au arestat persoanele acuzate de participare la luptele de cocosi din estul statului Oregon si din Yakima, in Washington. Alti zece suspecti, toti barbati, au fost arestati in Yakima Valley, la aproximativ 110 kilometri nord-vest de Irrigon.

Sotii Walker si-ar putea pierde ferma, care este situata la aproximativ trei kilometri sud de Irrigon, deoarece aceasta a fost folosita in scopuri infractionale. Valoarea acesteia era estimata la 170.360 de dolari in 2011.

John Walker, in varsta de 67 de ani, a fost sergent la politia din Myrtle Point, iar de la 1 august 1998 a lucrat pentru biroul serifului din Coos County. El a parasit postul la 30 iunie 2003, iar in ultimii zece ani nu se stie cu claritate ce activitate a desfasurat.

In 2007, Walker s-a casatorit cu Irina Kreuger, fiica regelui Mihai si a reginei Ana.

Principesa Irina, in varsta de 60 de ani, s-a nascut si a crescut in Elvetia si s-a mutat in Oregon in 1983.

Principesa Irina este una dintre fiicele regelui Mihai, a cincea in ordinea succesiunii la tron

Principesa Irina a locuit cea mai mare parte a vietii in Statele Unite ale Americii. Are doi copii, Mihai si Angelica, nascuti in 1985 si 1986, din prima casatorie, cu dl John Kreuger.

Alteta Sa Regala si domnul John Wesley Walker locuiesc in statul Oregon. Principesa irina, Mihai si Angelica au petrecut Craciunul la Bucuresti in anul 1997, cand Regele si Regina au avut, in jurul Majestatilor Lor, pentru prima oara de Craciun, in Romania, toate cele cinci fiice.

De asemenea, Principesa Irina si sotul ei au venit la Bucuresti si Sinaia in anul 2008, cu ocazia Nuntii de Diamant a Majestatilor Lor, si in anul 2011, la Bucuresti si Savarsin, cu ocazia aniversarii varstei de 90 de ani a Majestatii Sale Regelui.

Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Ana au cinci fiice: Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta, Alteta Sa Regala Principesa Elena, Alteta Sa Regala Principesa Irina, Alteta Sa Regala Principesa Sofia si Alteta Sa Regala Principesa Maria.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
"Strainul", numele de cod al Securitatii pentru Regele Mihai. Ce contineau notele informative

Exilul de aproape o jumatate de veac al Regelui Mihai nu a insemnat doar interdictia de a reveni in tara. Securitatea comunista l-a urmarit pas cu pas.

Mesajul regelui Mihai dupa accidentul din Muntenegru. Casa Regala britanica a transmis condoleante
Mesajul regelui Mihai dupa accidentul din Muntenegru. Casa Regala britanica a transmis condoleante

Regele Mihai I transmite o scrisoare de condoleante dupa accidentul din Muntenegru, exprimand solidaritatea cu membrii familiilor greu incercate si speranta ca acestia vor avea puterea de a trece peste aceste momente grele.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.