Un pom pentru fiecare nou-nascut. Initiativa unui gradinar din Oradea care pune in practica o idee uitata de parlamentari

18-03-2014 13:53


 Un gradinar din Oradea s-a gandit sa salveze el o idee frumoasa pe care parlamentarii nu au sustinut-o pana la capat.

 Dupa ce alesii au respins un proiect de lege care ar fi obligat fiecare oras sa planteze cate un copac pentru fiecare nou-nascut, barbatul s-a oferit sa faca acest lucru pro-bono. A lansat mesajul pe un site de socializare si, in mai putin de doua luni, are peste o mie de vizualizari. De curand, a plantat deja primii pomisori, si spera ca proiectul sa capete tot mai multi adepti.

Paul Olău locuieste intr-un sat de langa Oradea si are o firma de amenajari exterioare. Intr-o zi a citit pe internet o stire despre respingerea proiectului "verde" pe motiv ca nu ar putea fi suportat de bugetele locale. Amuzat de o asemenea justificare, barbatul a postat un mesaj pe un site de socializare.

„Onorata comisie, fara teama de vreun impact negativ asupra bugetului propriu, firma noastra se ofera sa implementeze aceasta minunata initiativa pentru toti nou-nascutii din Oradea".

Paul a avut intreaga sustinere a familiei, mai ales ca, in urma cu cinci luni, cand fiica lui a venit pe lume, sotia a insistat sa ii planteze un copac in fata casei.

Mihaela Olău: "A fost, cumva, o simtire, pentru ca noi ne-am simtit atat de daruiti in momentul in care s-a nascut Ana si a fost, cumva, un soi de omagiu adus vietii, copacelul respectiv”.

Ideea lansata pe facebook a atras intr-o luna peste o mie de vizualizari si a inceput sa se materializeze. Doua surori, devenite de curand mamici, au asteptat cu emotie momentul cand gradinarul a venit si a plantat cate un tei pentru fiecare bebelus.

„Vrem sa aiba un copacel pe care sa-l iubeasca si sa-l indrageasca pana va avea posibilitatea sa stea la umbra lui”, a spus Ioana Pomut, o mamica.

"Asa cum un copil aduce un plus de oxigen intr-o familie, asa si un copac sa aduca un plus de oxigen in curtea noastra", a spus o alta mamica, Ramona Cupsa.

La plantarea copaceilor au participat toti, de la mic la mare.

Darnicul gradinar promite sa ofere gratuit, de acum incolo cate un pom pentru fiecare nou-nascut din Oradea.


 

VIDEO PROTVPLUS.RO