Un barbat din Bihor a fost oprit doar cu focuri de arma dupa ce a distrus o carciuma si a atacat doi politisti

24-03-2014 15:54


Focuri de arma

 Un barbat din Bihor, baut si pus pe scandal, a distrus o carciuma dintr-un sat si a atacat apoi doi politisti, facandu-le praf masina.

 Scandalagiul este internat acum la Spitalul din Oradea, cu rani la picioare, dupa ce agentii au fost nevoiti sa traga mai multe focuri de arma, ca sa il potoleasca.

Imediat ce a fost impuscat de politisti in picioare si a ajuns la spital, barbatul ranit a refuzat sa fie operat. Se temea ca daca medicii ii vor scoate gloantele din picior, nu va mai avea nicio dovada ca agentii au tras asupra lui. Pana la urma, medicii l-au convins ca ranile trebuie operate, si au facut interventia. Acum, pacientul este in afara oricarui pericol.

Anchetatorii vor astepta externarea, apoi il vor supune pe scandalagiu unui examen psihiatric. In functie de rezultat, vor decide daca incep sau nu urmarirea penala.

Incidentul s-a petrecut in centrul comunei Sarbi, putin inainte de miezul noptii. Potrivit martorilor, barbatul de 57 de ani, baut bine, a inceput sa se ia la harta cu cei din bar. Nervos, omul a inceput sa distruga mesele si sa sparga geamurile, cu un topor.

Ingroziti, localnicii au sunat la 112, iar un echipaj de politie a fost trimis sa-l linisteasca. Dar cand a dat cu ochii de agenti, barbatul a devenit si mai agresiv. I-a atacat pe politisti, apoi le-a spart geamurile masinii si a incercat sa scape cu fuga.

Cristian Butaci, Parchetul Local Oradea: "Pentru ca persoana in cauza, agresorul, s-a manifestat deosebit de agresiv, echipajul de politie a fost nevoit sa recurga la arma din dotare".

Trei gloante l-au nimerit pe barbat in picioare.

Hadrian Borcea, director medical Spitalul de Urgente Oradea: "S-a internat, din pacate a refuzat interventia chirurgicala in prima instanta, ulterior totusi a acceptat si evolutia este buna."

Dupa ce va fi externat, suspectul va fi supus unei expertize medico-legale pentru ca anchetatorii sa stabileasca daca avea sau nu discernamant in momentul cand i-a atacat pe politisti.

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO